Wpływ stalki na pracę przynęty
utworzono: 2012/10/13 17:06
camelot i jak podoba sie ten twister u nas w irlandi nazywany bulldog. jak dla mnie rewelacja .i moim zdaniem przypon odpowidnio dobrany do przynety na szczupaka nie zmienia az tak bardzo jej pracy.aprzypony kolegi camelota sa rewelacyjne
Słuchaj ! - Ten ,,buldog" to rewelacja ! Jest to przynęta, powiedziałbym selektywna ! - Wybitnie szczupakowa ! ( Nie szczupaczkowa ) Z tego co obserwuję, - to większość spinnigistów używa przynęt uniwersalnych, na które równie dobrze można łowić również sandacze i okonie. Tak samo stosują rozmiar uniwersalny. - Potem jest tak, że na kij trafia wszystko co ma wymiar lub nie. Oczywiście rozumiem takie podejście do sprawy, gdy ktoś wybiera się na ryby z nadzieją że złowi cokolwiek. Natomiast jeśli, się chce polować na okazy , to trzeba przynętę dobrać pod rybę i nie przejmować się że brań jest niewiele ! Bo to zupełnie normalna sprawa gdy łowi się selektywnie. .....A tego buldoga kupiłem w sklepie - z kosza z napisem ,,wszystko za jednego funta" Ciekaw jestem ile kosztuje w Irlandii ?
Wiesz w Irlandii zależy dobrych firm nawet do 12 euro za większe rozmiary ja używam przeważnie takich po około 8-6 euro.Ale też patrzę na jakość gumy i kotwic.Bo te co u Ciebie na zdjęciu widzę są okej ale gdzieś u mnie w sklepie widziałem też tanie bulldogi i nie były warte nawet tych 3 euro.Ale to jest jak dla mnie fantastyczna przynęta mam kolo sobie jezioro i rzekę gdzie na tą gumkę można złowić 13 kg szczupaki.Sam największego na niż złapałem 7 kg.A wersje kolorystyczną którą ty masz to jest jedna z najlepszych moim zdanie i jak zauważyłem jedna z najczęściej wybieranych.
[2012-11-06 21:53]