Wpisy znad wody.
utworzono: 2019/02/23 21:23
Często wielu wędkarzy po złowieniu niewymiarowej ryby zamieszcza wpis typu: szczupak 35 cm - rośnie dalej /lub : wypuściłem/. Mnie to śmieszy gdyż wg mnie świadczy to o infantyliźmie autora. Po co chwalić się tym , że nie jesteśmy kłusownikami.Czy czekamy na jakąś nagrodę? Inna sprawa jeśli wpuszczany rybę powyżej wymiaru ochronnego. Napiszcie co o tym myślicie. [2019-02-23 21:23]
W myśl przysłowia uderz w stół to właśnie teraz odzywają się nożyce. Mam 63 lata ,,moczę kija " circa od 40-43 i jakoś nie zauważyłem u siebie objawów infantylizmu ( no chyba że przyznaję się bez bicia przesadzę z C2H5OH czego nad wodą nie robię gdyż jestem zmotoryzowany). Ostatnio na forum zamieściłem zdjęcie linka by pokazać młodszym kolegom jak taki wygląda i że coś jeszcze w tej wodzie żyje mimo usilnych starań ,,działaczy" , ,,ekologów" i innych poprawiaczy natury.Jak jest mały tzn. że gdzieś być może pływa jego ojciec lub starszy brat.Trochę mniej sarkazmu daj się ludziom pocieszyć bo gorzej jak by zdjęć nie robili nie chwalili się a tylko w łeb i do wora . W myśl zasady Co na haku to w plecaku - takich też znam.Jestem motocyklistą i w myśl ,,odwrotnej zasady " to nie sztuka zapier.... 200 na godz. a 2 na godz i się nie podeprzeć .A złap takiego ,,potwora" a nie np. leszcza 4kg.Nie znosiłem i nie znoszę ruskich a musiałem się ruskiego uczyć. Teraz na szczęście żyjemy w wolnym i demokratycznym kraju i Nikt nie każe Ci tych ,, wpisów " czytać ani zdjeć oglądać - Twoja Wola.
Ps.. Wyluzuj to Nasze hobby ( i moja radość życia ) Pozdrawiam i przysłowiowego Połamania kija. [2019-02-23 22:57]
Jeżeli wędkarz złowi tylko kilka ryb w ciągu roku, nawet jak są małe, to chce się tym pochwalić i wypisuje głupoty z uciechy. [2019-02-24 09:27]
Kol. Julianie. WidzÄ, Ĺźe siÄ nie zrozumieliĹmy, moĹźliwe Ĺźe ja niezbyt jasno ĹźartowaĹem problem. Nie chodzi mi o niezamieszczanie zdjÄÄ niewymiarowych ryb bo sam niekiedy tak robiÄ , ale moim zdaniem o niepotrzebny podpis o wypuszczeniu , bo to przecieĹź oczywiste. ZauwaĹźyĹem, Ĺźe ta praktyka ma powaĹźniejsze konsekwencje. Koledzy ktĂłrzy nie zamieszczÄ tego wpisu o wypuszczeniu sÄ czÄsto atakowani i oskarĹźanie o miÄsiarstwo, kĹusownictwo i wszystko najgorsze. NiektĂłrzy idÄ jeszcze dalej i ĹźÄ dajÄ potwierdzenia wypuszczenia w postaci zdjÄcia czy filmu /Youtube / . Narasta fala inkwizycji wÄdkarskiej na aplikacji , a ciÄ gĹe publiczne uzasadnienie, Ĺźe nie jestem wielbĹÄ dem mnie nie bawi. Humorystycznie; moĹźe nie wystarczyÄ sama deklaracja, ale trzeba bÄdzie zamieszczaÄ potwierdzenie z pieczÄ tkÄ soĹtysa czy innych wĹadz. JuĹź niektĂłrzy koledzy piszÄ , Ĺźe niedĹugo bÄdzie strach zamieszczaÄ cokolwiek aby uniknÄ Ä niepotrzebnych, niesprawiedliwych atakĂłw. A przecieĹź powinniĹmy cieszyÄ siÄ z uprawiania naszego hobby i moĹźliwoĹci podzielenia siÄ informacjami z koleĹźankami i kolegami na zasadzie zaufania/!!!/ a nie ciÄ gĹego uzasadniania spraw oczywistych. Nie sĹuĹźy to integracji naszego tak zróşnicowanego i skonfliktowanego Ĺrodowiska. [2019-02-24 10:24]
Stanisław - jak widzisz pora była póżna a napisałem po prostu to co czułem i widzę. Mógł bym masę takich ,,zdjęć i filmików publikować " gdyż w myśl zasady Dzień nie na rybach ( na szczęście jestem emeryt ) to stracony dzień. Ale z powodów o jakich wspominałeś unikam tego . Narobiło się tych ,,celebrytów wędkarstwa" , nawiedzeńców i tak na prawdę zwykłych popier.......eńców. Którzy swoje frustracje i jakieś chore ambicje na innych wyładowuja. Parę lat temu zwymyślano mnie na tym forum a poszło o haczyk bezzadziorowy.Jak nie łamię Regulaminu to za przeproszeniem Niech się Odpier.....ą na co łowię czym łowię i co łowię. Boże czy w tym kraju nie może być Normalnie czy wszystko musi być na zasadzie wahadła z jednej skrajności w drugą. Z tych oto m.inn. powodów nad wodą stronię od towarzystwa a wędkarstwo traktuję jako relaks a nie jak Chorą !!!!! rywalizację. Pozdrawiam Ps. Basiu swego czasu tych babek multum pływało w Zalewie - nawet nie wiem skąd ta franca przyszła .Ale na szczęście jak się szybko pojawiła tak i szybko zginęła. Ciebie również pozdrawiam [2019-02-24 11:03]
[...] Narobiło się tych ,,celebrytów wędkarstwa" Â, nawiedzeńców i tak na prawdę zwykłych popier.......eńców. Którzy swoje frustracje i jakieś chore ambicje na innych wyładowuja. Parę lat temu zwymyślano mnie na tym forum a poszło o haczyk bezzadziorowy.Jak nie łamię Regulaminu to za przeproszeniem Niech się Odpier.....ąÂ na co łowię czym łowię i co łowię. Boże czy w tym kraju nie może być Normalnie czy wszystko musi być na zasadzie wahadła z jednej skrajności w drugą. Z tych oto m.inn. powodów nad wodą stronię od towarzystwa a wędkarstwo traktuję jako relaks a nie jak Chorą !!!!! rywalizację.[...]
Jak zwykle głos rozsądku u kolegi. Krzykliwa mniejszość (nokilowcy, bezzadziorowcy, itp.) usiłuje narzucić swoje przekonania innym. Jak i w polityce i życiu społecznym, ot "uroki" demokracji, które mamy na codzień. [2019-02-24 11:39]