Wpisy znad wody.

/ 6 odpowiedzi / 2 zdjęć
Często wielu wędkarzy po złowieniu niewymiarowej ryby zamieszcza wpis typu: szczupak 35 cm - rośnie dalej /lub : wypuściłem/. Mnie to śmieszy gdyż wg mnie świadczy to o infantyliźmie autora. Po co chwalić się tym , że nie jesteśmy kłusownikami.Czy czekamy na jakąś nagrodę? Inna sprawa jeśli wpuszczany rybę powyżej wymiaru ochronnego. Napiszcie co o tym myślicie.
Julian

W myśl przysłowia uderz w stół to właśnie teraz odzywają się nożyce. Mam 63 lata ,,moczę kija " circa od 40-43 i jakoś nie zauważyłem u siebie objawów infantylizmu ( no chyba że przyznaję się bez bicia przesadzę z C2H5OH czego nad wodą nie robię gdyż jestem zmotoryzowany). Ostatnio na forum zamieściłem zdjęcie linka by pokazać młodszym kolegom jak taki wygląda i że coś jeszcze w tej wodzie żyje mimo usilnych starań ,,działaczy" , ,,ekologów" i innych poprawiaczy natury.Jak jest mały tzn. że gdzieś być może pływa jego ojciec lub starszy brat.Trochę mniej sarkazmu daj się ludziom pocieszyć bo gorzej jak by zdjęć nie robili nie chwalili się a tylko w łeb i do wora . W myśl zasady Co na haku to w plecaku - takich też znam.Jestem motocyklistą i w myśl ,,odwrotnej zasady " to nie sztuka zapier.... 200 na godz. a 2 na godz i się nie podeprzeć .A złap takiego ,,potwora" a nie np. leszcza 4kg.Nie znosiłem i nie znoszę ruskich a musiałem się ruskiego uczyć. Teraz na szczęście żyjemy w wolnym i demokratycznym kraju i Nikt nie każe Ci tych ,, wpisów " czytać ani zdjeć oglądać - Twoja Wola.
Ps.. Wyluzuj to Nasze hobby ( i moja radość życia ) Pozdrawiam i przysłowiowego Połamania kija. (2019/02/23 22:57)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Basia Kier

Julian, byczą babkę wyłowiłeś :) Połowica nie zazdrosna? (2019/02/24 08:12)

ogtw

Jeżeli wędkarz złowi tylko kilka ryb w ciągu roku, nawet jak są małe, to chce się tym pochwalić i wypisuje głupoty z uciechy. (2019/02/24 09:27)

Stanisław

Kol. Julianie. Widzę, że się nie zrozumieliśmy, możliwe że ja niezbyt jasno żartowałem problem. Nie chodzi mi o niezamieszczanie zdjęć niewymiarowych ryb bo sam niekiedy tak robię , ale moim zdaniem o niepotrzebny podpis o wypuszczeniu , bo to przecież oczywiste. Zauważyłem, że ta praktyka ma poważniejsze konsekwencje. Koledzy którzy nie zamieszczą tego wpisu o wypuszczeniu są często atakowani i oskarżanie o mięsiarstwo, kłusownictwo i wszystko najgorsze. Niektórzy idą jeszcze dalej i żądają potwierdzenia wypuszczenia w postaci zdjęcia czy filmu /Youtube / . Narasta fala inkwizycji wędkarskiej na aplikacji , a ciągłe publiczne uzasadnienie, że nie jestem wielbłądem mnie nie bawi. Humorystycznie; może nie wystarczyć sama deklaracja, ale trzeba będzie zamieszczać potwierdzenie z pieczątką sołtysa czy innych władz. Już niektórzy koledzy piszą , że niedługo będzie strach zamieszczać cokolwiek aby uniknąć niepotrzebnych, niesprawiedliwych ataków. A przecież powinniśmy cieszyć się z uprawiania naszego hobby i możliwości podzielenia się informacjami z koleżankami i kolegami na zasadzie zaufania/!!!/ a nie ciągłego uzasadniania spraw oczywistych. Nie służy to integracji naszego tak zróżnicowanego i skonfliktowanego środowiska. (2019/02/24 10:24)

Julian

Stanisław - jak widzisz pora była póżna a napisałem po prostu to co czułem i widzę. Mógł bym masę takich ,,zdjęć i filmików publikować " gdyż w myśl zasady Dzień nie na rybach ( na szczęście jestem emeryt ) to stracony dzień. Ale z powodów o jakich wspominałeś unikam tego . Narobiło się tych ,,celebrytów wędkarstwa" , nawiedzeńców i tak na prawdę zwykłych popier.......eńców. Którzy swoje frustracje i jakieś chore ambicje na innych wyładowuja. Parę lat temu zwymyślano mnie na tym forum a poszło o haczyk bezzadziorowy.Jak nie łamię Regulaminu to za przeproszeniem Niech się Odpier.....ą na co łowię czym łowię i co łowię. Boże czy w tym kraju nie może być Normalnie czy wszystko musi być na zasadzie wahadła z jednej skrajności w drugą. Z tych oto m.inn. powodów nad wodą stronię od towarzystwa a wędkarstwo traktuję jako relaks a nie jak Chorą !!!!! rywalizację. Pozdrawiam Ps. Basiu swego czasu tych babek multum pływało w Zalewie - nawet nie wiem skąd ta franca przyszła .Ale na szczęście jak się szybko pojawiła tak i szybko zginęła. Ciebie również pozdrawiam (2019/02/24 11:03)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Basia Kier

[...] Narobiło się tych ,,celebrytów wędkarstwa" Â, nawiedzeńców i tak na prawdę zwykłych popier.......eńców. Którzy swoje frustracje i jakieś chore ambicje na innych wyładowuja. Parę lat temu zwymyślano mnie na tym forum a poszło o haczyk bezzadziorowy.Jak nie łamię Regulaminu to za przeproszeniem Niech się Odpier.....ąÂ na co łowię czym łowię i co łowię. Boże czy w tym kraju nie może być Normalnie czy wszystko musi być na zasadzie wahadła z jednej skrajności w drugą. Z tych oto m.inn. powodów nad wodą stronię od towarzystwa a wędkarstwo traktuję jako relaks a nie jak Chorą !!!!! rywalizację.[...]

Jak zwykle głos rozsądku u kolegi. Krzykliwa mniejszość (nokilowcy, bezzadziorowcy, itp.) usiłuje narzucić swoje przekonania innym. Jak i w polityce i życiu społecznym, ot "uroki" demokracji, które mamy na codzień. (2019/02/24 11:39)