Witam. Jak złowię np. 1 rybę i mam ją w siatce to czy muszę od razu wpisywać ją do książeczki czy dopiero jak skończę wędkować??
Proszę wziąć w łapkę tę "książeczkę" i przeczytać co na ten temat w niej napisano. Wiele Okręgów ma ten przepis różniący się od siebie. W "książeczce" jest wszystko wyjaśnione.(2011/04/05 15:56)
Czytałem ale jest to trochę pokręcone pisze ze wagę mogę wpisać po zakończeniu łowienia
Przecztaj dokładnie co jest napisane na początku Instrukcji wypełniania rejestru połowu.
.(2011/04/05 17:27)
W Okręgu PZW Szczecin jest jak poniżej! Punkt nr 2 wyjaśnia wszystko - w siatce mogą być i nie muszą być wpisane. Jeżeli przed zabraniem je wypuścimy (żywe) wpisywać nie musimy.
I N S T R U K C J A
WYPEŁNIANIA REJESTRU POŁOWÓW
Zgodnie z Ustawą o Rybactwie Śródlądowym uprawniony do rybactwa w obwiedzie rybackim jest zobowiązany prowadzić racjonalną gospodarkę rybacką. Art. 4 ust.2 tej ustawy nakazuje uprawnionemu do rybactwa (w tym też PZW), udokumentowanie wszelkich działań związanych z prowadzoną gospodarką rybacką. Okręg PZW Szczecin wprowadza rejestr połowów na wodach naszego Okręgu. Rejestr wypełniamy wg następującego schematu:
(2011/04/06 12:03)
To jakaś paranoja.Jak długopis przestanie mi pisać to co mam złożyć wędki i wracać do domu?Kolejny martwy przepis który ma się nijak do rzeczywistości.
Napewno nie zostaniesz ukarany, jeśli udowodnisz kontrolerowi, że wypisał Ci się WŁAŚNIE długopis. Spokojnie. A najważniejsze, czyli datę i łowisko zawsze każdemu radzę wpisać w domu tuż przed wyjazdem. Ja do czynności typu zrobienie kawy, zabranie robaków z lodówki, zabranie termosu z kawą, dopisuję jeszcze- WYPEŁNIĆ REJESTR. I nigdy nie zdarzyło mi się zapomnieć wpisać co trzeba.(2011/04/06 12:32)
A jeżeli ja nie wrzucam ryb do siatki (jakbym jej nie wypłukał to zawsze śmierdzi ryba i w samochodzie jest nie do wytrzymania) to czy też mam wypełniać ten durny rejestr? W ciągu zeszłego roku ani razu nie zabrałem ryby z łowiska PZW (zabieram tylko na komercyjnych łowiskach i płacę za nie) i nie wypełniałem rejestru.
A jeżeli ja nie wrzucam ryb do siatki (jakbym jej nie wypłukał to zawsze śmierdzi ryba i w samochodzie jest nie do wytrzymania) to czy też mam wypełniać ten durny rejestr? W ciągu zeszłego roku ani razu nie zabrałem ryby z łowiska PZW (zabieram tylko na komercyjnych łowiskach i płacę za nie) i nie wypełniałem rejestru.
Data i nr łowiska
Witam serdecznie! Ja osobiscie wpisuje ryby do rejestru juz po wedkowaniu jak wruce do domu a jesli mi beda chcieli wystawic mandat to go nie przyjme i tyle. Czesto jak wedkuje jest zla pogoda,czasem pada deszcz i co wtedy??? Ja juz wymienialem karte dwa razy bo mi zamokla i pamietam ile mialem nieprzyjemnosci z tego powodu i ile musialem sie osluchac ze trzeba pilnowac i takie tam a wiec powiedzialem ze nie bede nad woda wypelnial tylko w domu i tak jak powinno byc.Poadro
Witam serdecznie! Ja osobiscie wpisuje ryby do rejestru juz po wedkowaniu jak wruce do domu a jesli mi beda chcieli wystawic mandat to go nie przyjme i tyle. Czesto jak wedkuje jest zla pogoda,czasem pada deszcz i co wtedy??? Ja juz wymienialem karte dwa razy bo mi zamokla i pamietam ile mialem nieprzyjemnosci z tego powodu i ile musialem sie osluchac ze trzeba pilnowac i takie tam a wiec powiedzialem ze nie bede nad woda wypelnial tylko w domu i tak jak powinno byc.Poadro