Zaloguj się do konta

Wojna na wschodzie

utworzono: 2014/03/02 10:48
kiryla

Rosja zajeła Krym i ma wszystkich w dupie nikogo się nie boi. Jeśli zachód to oleje to zaraz może przyjść kolej na nas. Co o tym sądzicie?  [2014-03-02 10:48]

tomasitom

Ukraina to nie Polska nie sądzę że nam coś grozi.
[2014-03-02 11:05]

Diablo

Na Krymie  ponad 65% ludności to Rosjanie i 90% ludności rozmawia po Rosyjsku. Krym sam chciał się odłączyć od Ukrainy. Niech sobie robią co chą
[2014-03-02 11:14]

kiryla

A jak mniejszość rosyjska poczuje sie w Polsce zagrozona? Na Krymie Rosjanie poczuli się nieswojo i już się dzieje. Zachód pewnie się na to wszystko wypnie i Putin zacznie robić co bedzie chciał.  [2014-03-02 11:15]

wirefree

Rosja polski nie zajmie bo zajeli ja juz Niemcy. Ukraina to bardzo bogaty kraj juz nie wspomne o tym ze produkuje sie tam najwieksze na swiecie antki. A w polsce najwiekszy hit exportowy to kartofle i niewolnicy. [2014-03-02 12:05]

Rosja polski nie zajmie bo zajeli ja juz Niemcy. Ukraina to bardzo bogaty kraj juz nie wspomne o tym ze produkuje sie tam najwieksze na swiecie antki. A w polsce najwiekszy hit exportowy to kartofle i niewolnicy.

Ale się kolega popisał "ynteligencyją"... Ręce opadają...
[2014-03-02 15:41]

Rosja polski nie zajmie bo zajeli ja juz Niemcy. Ukraina to bardzo bogaty kraj juz nie wspomne o tym ze produkuje sie tam najwieksze na swiecie antki. A w polsce najwiekszy hit exportowy to kartofle i niewolnicy.

Ty jak coś napiszesz to faktycznie,woła o pomste do nieba.Weź poczytaj najpierw historie.

[2014-03-03 11:33]

zbynio5o

" Rosja polski nie zajmie bo zajeli ja juz Niemcy" Można by sie głębiej zastanowić, co miał  autor na mysli :)  Pomyślmy, co w naszym kraju jest jeszcze polskie a co zachodnie. To jest nowoczesna wojna bez rozlewu krwi. [2014-03-03 12:37]

" Rosja polski nie zajmie bo zajeli ja juz Niemcy" Można by sie głębiej zastanowić, co miał  autor na mysli :)  Pomyślmy, co w naszym kraju jest jeszcze polskie a co zachodnie. To jest nowoczesna wojna bez rozlewu krwi.

On nie miał nic na myśli.Pisze aby piasać nie wiedząc o czym pisze.Reszta zgadza się.

[2014-03-03 13:17]

barrakuda81

Spokojnie,wojny na szczęście jeszcze nie ma bo o ile mi wiadomo nikt nie zginął.Dobrze że Ukraińcy się wycofują bez konfrontacji bo to najlepsze wyjście w tej sytuacji dla nich.Los Krymu jak widać musi być nierozerwalnie związany z Rosją bo ona jak pokazuje gra tu pierwsze skrzypce i demonstruje swoje znaczenie w regionie.Coś tam słychać że Putin podobno deklaruje zgodę na wpuszczenie jakichs międzynarodowych obserwatorów.Najważniejsze żeby zaczeli ze soba gadać i nikt nie robił głupstw.Ciesze sie że reakcje NATO i unii są wyważone i pozbawione zbędnych emocji.Nasi politycy z jednej strony słusznie podnosza larum ale z drugiej mamy od wieków "kompleks rosyjski" i trudno się dziwić więc pewnie stąd ta histeria.Media też żerują na sensacji ale to zrozumiałe.Rosja pokazuje i daje sygnał - Krym jest nasz.To może być cena jaką Ukraina zapłaci za niepodległość.Najważniejsze to uniknąć konfrontacji za wszelką cenę i chyba taki nurt polityki zachodu sie tu pojawia.W Gruzji było ostrzej i nic się nie działo więc pewnie i tu jakoś się jedni z drugimi dogadają ale trochę na to potrzeba czasu.Nam się już obrywa za zaangazowanie w sprawy Ukrainy.Myślicie że afera z wieprzowiną to przypadek?Te dziki zainfekowane "czymś tam" z kosmosu nie spadły:-)Dajmy sobie z tym spokój,szkoda czasu i naszych nerwów.Oni tam graja w te swoje szachy a my mamy swoje sprawy.Mam nadzieję ze ta durna sytuacja znajdzie wkrótce pozytywny finał i skończy sie pręzenie muskułów bo już chyba wszyscy mamy tego dość a zwłaszcza tego ciągłego straszenia. [2014-03-03 13:43]

Rosja zajeła Krym i ma wszystkich w dupie nikogo się nie boi. Jeśli zachód to oleje to zaraz może przyjść kolej na nas. Co o tym sądzicie? 

I uwierz mi kolego, że nikt się nie sprzeciwi putinowi, jak będzie chciał to przejmie krym, zachód trochę pokrzyczy pogrozi palcem i na tym się skończy. Nie pomoże nawet USA bo to zbyt duże ryzyko dla obu stron, najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby nuklearna równowaga została zachowana.
[2014-03-03 16:34]

wirefree

Ja sie tylko zastanawiam dlaczego zadna z agencji dezinformacyjnych nie wspomni ze ten niby desant rosyjski laduje co prawda na krymie ale w bazie dzierzawionej od lat od ukrainy w zamian za gaz. [2014-03-03 17:22]

rafalwedkuje

Kolego nawet w naszych wiadomościach mówili że dzierżawią do 2040 bazę na krymie i nie za gaz a za już wydaną grubą kasę.A po za tym to w demokracji miejscowa ludność chce żyć i nie protestuje jakoś przeciw tym wojskom.Protestują przeciw wojsku z Rosji  ci co mieszkają z dala od Ukrainy i ci co siłą chcą zmian. 
Nikt mi nie powie że Putin odda Krym i Donieck a zależności rosyjskie w tych regionach są tak duże że nie ma wątpliwości [2014-03-03 17:49]

To jedna ,wielka prowokacja Putina!!!Tan niby wódz tylko sprawdza na ile jest w stanie posunąć się reszta świata.Już się ruskie przestraszyli i jakoś mięknął.Nic z tego nie wyniknie,ponieważ Rosja jest za słaba na walkę z resztą świata. [2014-03-03 18:40]

Rosja zajeła Krym i ma wszystkich w dupie nikogo się nie boi. Jeśli zachód to oleje to zaraz może przyjść kolej na nas. Co o tym sądzicie? 

I uwierz mi kolego, że nikt się nie sprzeciwi putinowi, jak będzie chciał to przejmie krym, zachód trochę pokrzyczy pogrozi palcem i na tym się skończy. Nie pomoże nawet USA bo to zbyt duże ryzyko dla obu stron, najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby nuklearna równowaga została zachowana.

To akurat bzdura!!!Już zachód troszkę się ruszył ,i zaczyna Putin mięknąć.Tym bardziej ,iż wie,ze za Europą są również Stany.

[2014-03-03 18:44]

Wachta

To akurat bzdura!!!Już zachód troszkę się ruszył ,i zaczyna Putin mięknąć.Tym bardziej ,iż wie,ze za Europą są również Stany.

Z czym się zachód ruszył?
[2014-03-03 18:56]

A z czym Putin?

[2014-03-03 19:28]

wirefree

Niemcy sie ruszyli, tak zaczynaja panikowac ze gaz podrozeje. Tyle ich ukraina interesuje. [2014-03-03 19:29]

Zibi60

Negocjacje -

[2014-03-03 21:19]

toten

Krym już jest w rękach Putina i nikt tego już nie zmieni!

Europa trochę pokrzyczy i nic więcej nie zrobi.

Nie zrobi nic bo zagrażało by to ekonomi i tak pogrążonej w kryzysie UE.

Rosja jest drugim na świecie producentem gazu i ropy naftowej od której UE jest praktycznie uzałeżniona (ropy w mniejszym stopniu ale od gazu to już na pewno)

USA też raczej nic poważnego nie zrobi.

I obym się nie mylił bo będzie naprawdę źle!!!

Zwracam jeszcze uwagę na fakt że nasze media są bardzo stronnicze - Majdan dobry, Janukowycz zły.

Prawnie rzecz biorąc majdan był to zamachem stanu!!!

To że kradł i żerował na swoim narodzie jest złe ale nowi włodarze Ukrainy pewnie nie będą lepsi.

Swoją drogą jak pro unija część Ukrainy przeprowadzi "reformy" i podniesie Ukraincom z 300% ceny na gaz i paliwko to wielu będzie krzyczało "Janukowycz wróć".

Historyczne rzecz biorąc Polska (Rosja zresztą też) jest dla Ukrainy wrogiem.

Jeśli ktoś jest słaby z historii to proszę poczytać co się działo w tamtych rejonach w czasie II wojny światowej i zaraz po niej.

Najgorsze w tym wszystkim jest to że umowy/pakty między poważnymi zdawało by się państwami są gówno warte. 

[2014-03-03 21:34]

Wachta

A z czym Putin?

Jego wojsko sobie spaceruje po Krymie. Oprócz Krymu przytuli jeszcze kilka okręgów wschodniej Ukrainy.

[2014-03-03 21:38]

A z czym Putin?

Kolega zapytał cię tylko o to z czym się zachód ruszył, masz info? Masz argumenty? To odpowiedz! Bzdurą jest odpowiadanie pytaniem na pytanie, widzę że nie ma sensu wypowiadać się na tym zdymanym forum gdzie GIMBAZA rządzi!!!
[2014-03-04 10:08]

lynx

" Rosja polski nie zajmie bo zajeli ja juz Niemcy" Można by sie głębiej zastanowić, co miał  autor na mysli :)  Pomyślmy, co w naszym kraju jest jeszcze polskie a co zachodnie. To jest nowoczesna wojna bez rozlewu krwi.

Nalezy sobie przypomniec co to jest neokolonializm.
[2014-03-04 13:50]

lynx

Wyjechał na weekend.
[2014-03-04 13:53]

rafalwedkuje

HE HE !Nie chcieli ukraińcy janukowicza to na niego napadli i chcą mu łeb urwać.Teraz będą mieli putina ale tylko ci co będą przez nie go wybrani a reszta niech się wyrżnie wzajemnie. Nikt nic  z tym nie zrobi bo i po co. Całej europie jest na rękę handlować z rosją  zarządzaną putinem i ukrainą czy to reprezentowanego przez janukowicza czy przez putina ważne aby handlować.
W chinach nie takie tragedie codziennie się odbywają i jakoś handlu nie wstrzymali. Wszyscy płaczą i płaczą ale kasę liczą i to się liczy.
W tej sytuacji wszyscy monarchowie domagają się pokoju na ukrainie ale nie dla tego że im żal szarych ludków tylko liczą straty w swoim ogródku. Będzie korzystnie jak będzie mała wojna bo troszkę sprzętu kupią i się kasy zarobi.
HI HI tak jest urządzony świat. [2014-03-04 14:23]

krzkwi5

Nasi już dawno powinni wyciągnąć lekcje z   1939r  sojusze ależ było krzyku  a jak coś to walec nas rozjechał  a oni dalej debatowali , sojusze ok  ale z rozwaga powinniśmy więcej liczyć na siebie i dbać o własne koncerny zbrojeniowe tu na miejscu czesci i serwis  żeby nie było ja z F-16  co z tego że mamy flagowe mysliwce jak sie zapali lampka że uszkodzony  czekamy na serwis ze stanów [2014-03-04 14:27]