W moim województwie tzw. Wody Polskie nie mają żadnego łowiska. w sąsiednich chyba t eż nie (poza małopolskim 5 łowisk jak się nie mylę)więc temat zamknięty. Skoro nie mają łowisk niedysponują żadną opłatą krajową chyba że tylko z nazwy.Nie no nie przesadzaj. Taki okręg siedlce ma porozumienie chyba z 12 okręgami gdzie dopłaty na każdy to 30zł. Myślę, że cały kraj szło by zamknąć w 8 tys
Opłata krajowa w PZW? Dużo liczenia ale tak szybko i w wielkim przybliżeniu. PZW 48 okręgów, biorę średnią opłatę za okręg tylko 500 zł. 48x500 = 24 000 PLN. Teraz można się śmiać.
Opłata krajowa to fikcja chyba że ktoś wyjmie te 24 000 PLN. Będzie łowił w wszystkich województwach czy to aktualnych czy PRL?PZW.
W moim województwie tzw. Wody Polskie nie mają żadnego łowiska. w sąsiednich chyba t eż nie (poza małopolskim 5 łowisk jak się nie mylę)więc temat zamknięty. Skoro nie mają łowisk niedysponują żadną opłatą krajową chyba że tylko z nazwy.Nie no nie przesadzaj. Taki okręg siedlce ma porozumienie chyba z 12 okręgami gdzie dopłaty na każdy to 30zł. Myślę, że cały kraj szło by zamknąć w 8 tys
Opłata krajowa w PZW? Dużo liczenia ale tak szybko i w wielkim przybliżeniu. PZW 48 okręgów, biorę średnią opłatę za okręg tylko 500 zł. 48x500 = 24 000 PLN. Teraz można się śmiać.
Opłata krajowa to fikcja chyba że ktoś wyjmie te 24 000 PLN. Będzie łowił w wszystkich województwach czy to aktualnych czy PRL?PZW.
Â
Witam wędkarzy z całej Polski. Moje opłaty za wędkowanie na cały rok 2023 wyniosły w sumiew zaokrągleniu 450 zł.Opłaciłem wędkarstwo morskie, gosp. ryb. Mielno na jedno jezioro i wody polskie nasze łowiska.Samo PZW wyn0siza cały rok 470zł [ wody górski+ wody nizinne 320zł. Składka członkowska 150 zł].
1. Wędkarstwo Morskie z brzegu na cały rok 42 zł,okres połowówliczy się od daty wpłaty.
2.Gr. Mielno jezioro Jamno 150 zł za cały rok od 01.01.2023 do 31.012 2023 z brzegu. łodzi i w nocy bez dodatkowych opłat.
3.PGWWody Polskie Nasze Łowiska na cały rok od 01.01.2023 do 31.12.2023, opłata 250zl ważna na całą Polskę. W powiecie koszalińskim gdzie bedę łowić mam siedem jezior. Potwierdzone telefonicznie w PGW RZGW w Szczecinie. 4. Drugiej tzw. Opłaty Krajowej nie ma i póki co w tym roku nie będzie. Powodzenia.Ps. Potwierdzone