Woblery Bonito

/ 7 odpowiedzi
Witam słyszeliście coś o woblerach Bonito?
hubi

Ja o nich słyszałem że są dobre ale pytałem w sklepach w Częstochowie i ich nie mają może ktoś wie gdzie je można kupic w Częstochowie bądz w okolicy pozdrawiam. (2009/08/30 21:26)

pisaq

Mam pytanie. Jeżeli model jest opisany jako Bonito Okoń to znaczy, że: Jest to imitacja okonia czy służy do połowu tejże ryby? (2009/08/30 21:28)

kostekmar

Podałem wcześniej link do producenta i u niego można zamówić. A nazwa modelu mówi nam, że jest to imitacja danej ryy w sensie kształtu. Malowania jak wiecie są różne. (2009/08/30 21:35)

pisaq

No właśnie, ale "imitacja sandacza" o długości 5cm i głębokości pracy do 1,5m?
Coś mi tu nie gra, coś nie pasuje.
Wyglądają całkiem sprytnie, cena też nie odstrasza, kurcze, może bym sobie tam zamówił. Przy zakupie 10 sztuk przesyłka gratis.
Zatem następne pytanie do tych, którzy używają tych wobków.
Jakie modele polecacie? I na jakie gatunki ryb?
Powiem szczerze, że mam tylko kilka woblerów i raczej słabo mi z nimi idzie, a z tego co słyszałem czy przeczytałem to fajna sprawa ;) (2009/08/30 21:41)

kostekmar

Powiem tak, te 7cm na szczupaki i sandacze (może i troć), reszta 5cm i niżej od troci do jazi, kleni, pstrągów i okoni. Sam musisz dokonać wyboru. Ja biorę "sandacze" na troć i pstrąga. (2009/08/30 21:48)

pisaq

Jaź, kleń, boleń, pstrąg i to na spinning! Brzmi to dla mnie trochę egzotycznie :p
Te 7cm schodzą na 4m - chyba sprezentuje sobie kilka sztuk i przetestuje na Kozłowej Górze :)
Dzięki za pomoc ;) (2009/08/30 21:53)