Woblery własnej roboty - kupię

/ 93 odpowiedzi / 8 zdjęć
czesiek1965

Od kilku lat robię woblery. (2013/12/15 19:58)

czesiek1965

Czasem robie takie woblery (2013/12/15 20:07)

Kasjusz

Warszawa kupie prosze o priv  (2014/01/21 17:42)

Zelo

wobki strugam od niedawna głównie z myślą o jaziu i kleniu. (2014/01/21 18:46)

kastek22

Witam ostatnio zacząłem wyrabiać takie woblerki ale nie są jeszcze wypróbowane ale robię je według zalecen moich kolegów. (2014/01/29 17:09)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

DelTor0

Widze ze admini znowu namieszali z tytulami, jakos w tym watku o kupno woblerow Baloonowi nie chodzilo ;)   (2014/01/29 17:22)

DelTor0

Z dugiej stony... tytul warty 'Najciekawsze i najśmieszniejsze blockquotey z wedkuje' 

To ja sie spytam samego siebie czy sam sobie nie sprzedam wedki mojej roboty hahaha

(2014/01/29 18:54)

chada24

Ja też mam zamiar robić woblery tylko nie wiem jak się je wywarza bo wyrzeźbić to dla mnie łatwe jak jako dziecko ptaki rzeźbiłem to wobler to prośćizna. (2014/04/01 02:47)

Mariusz16

Ja też mam zamiar robić woblery tylko nie wiem jak się je wywarza bo wyrzeźbić to dla mnie łatwe jak jako dziecko ptaki rzeźbiłem to wobler to prośćizna.

wywarzać należy raczej około jednej trzeciej odległości od głowy korpusu woblera,można kombinować z głębokością wiercenia otworów do wklejania ołowiu ,ale raczej na początek starać się nie wiercić głębokich otworów(maksymalnie raczej na 1/3 wysokości bocznej korpusu woblera-wiercąc oczywiście od strony brzusznej woblerka),gdyż woblery mogą się zbyt mocno kolebać na boki ,lub być trudne do ustawienia.Do wprawy dochodzi się metodą prób i błędów ,z czasem będzie to oczywiste i łatwe do wykonania ,po prostu trzeba dużo praktyki,ciężko jest to dokładnie opisać.Gdyby Pan miał więcej pytań z chęcią udzielę odpowiedzi.                                                                                           Pozdrawiam Mariusz (2014/04/01 16:27)

raist

witam, jesli kolega nadal szuka producentów przynet prosze na priv o szczegoly (2015/01/18 10:20)

sebastian1983

Podczepię się trochę pod temat i też chętnie kupię woblery ręcznie wykonane. W grę wchodzą tylko woblery trociowo-łososiowe oraz pstrągowe. Chętnie też zakupię błystki obrotowe i wahadłówki na ww rybki. Łowiskami będą rzeki i jeziora w Norwegii. Przynęty mogą być nie uzbrojone. Cena bez różnicy. Preferuję zakup poprzez allegro z racji tego że mieszkam za granicą i to najłatwiejsza dla mnie forma zakupu ale tradycyjny przelew też wchodzi w grę gdyby ktoś nie chciał lub nie mogł poprzez allegro. Jeśli ktoś produkuje wobki i ma na sprzedaż poproszę o kontakt na prv lub e-mail: seba1983@onet.eu. Pozdrrawiam Sebastian. (2015/01/18 17:28)

baloonstyle

Tak admin nie wiadomo po co zmienił temat wątku nie czytając go. Nadal poszukuję rękodzielników i nie chodzi o kupowanie przynęt.

Bravo dla adminów i moderatorów za ingerowanie w treść bez czytania. (2015/05/22 06:56)

Iras1975

Z dugiej stony... tytul warty 'Najciekawsze i najśmieszniejsze blockquotey z wedkuje' 

To ja sie spytam samego siebie czy sam sobie nie sprzedam wedki mojej roboty hahaha

Targuj się. ;) (2015/05/22 08:29)