Woblery kleniowe - konkurs Bonito

/ 96 odpowiedzi / 16 zdjęć
tstaros

Też jestem za. Na środkowej Wiślę klenia w tym roku jakoś póki co nie było widać. Najpierw wysoka woda, potem tarło, ledwo się ruszył znowu idzie fala... W tym roku jeszcze póki co nie połapałem. (2013/06/07 12:54)

u?ytkownik108412

Też jestem za. Na środkowej Wiślę klenia w tym roku jakoś póki co nie było widać. Najpierw wysoka woda, potem tarło, ledwo się ruszył znowu idzie fala... W tym roku jeszcze póki co nie połapałem.

no a u mnie wędki zawieszone na kołku jak w styczniu. W tym roku nie ma łowienia sezon do bani (2013/06/11 12:58)

wobek

Witam Proszę o przesłanie adresów trzech Panów z kleniami o największej długości i dacie na zdjęciu,a dla reszty kolegów jak chcą to do końca lipca jeszcze jedna nagroda (10 woblerów) za najdłuższego klenia z datą i miarką złowionego na woblera Bonito.I Był Pan który sprawdzał daty zrobionych zdjęć,też poproszę o adres a prześlę kilka woblerków za fatygę.
Pozdrawiam (2013/06/17 05:34)

wobek

Witam widzę że nie ma za wielu odważnych do nagród.Muszę sam ogłosić obcy91 pierwsze miejsce 10 wobków,reszta uczestników po 5 woblerków z pominięciem tego Pana co zdjęcie wstawił i pomylił daty.Proszę o przesłanie danych do wysyłki.
Pozdrawiam (2013/06/19 05:34)

khakiprichi

No kolega obcy dał popalić w tym wątku!!!!
W sumie to nie miał konkurencji :)
Gratuluję!!!!! (2013/06/20 16:15)

u?ytkownik108412

No kolega obcy dał popalić w tym wątku!!!!
W sumie to nie miał konkurencji :)
Gratuluję!!!!!
dlaczego nie miał konkurencji, przecież mój kleń miał dokładnie ten sam wymiar co jego, czyli 53 cm. A to, że był bardziej wypasiony czy raczej wypełniony ikrą, to znaczy że nie miał konkurencji?:)
(2013/06/20 17:53)

tstaros

Zdjęcie jego klenia jest przy miarce, więc nie ma wątpliwości co do długości rybki...

(2013/06/20 22:35)

obcy91

Kolega Grzegorz "Kaban" był najbliżej :)
Klenie to moja pasja spinningowa. Fajna sportowa rybka.
W tym sezonie oprócz ustanowienia swojego nowego rekordu 53cm. udało mi się pobić wynik ilościowy w ciągu 2,5h.  - 15szt. w przedziale od 35cm do 50cm.
Mogłem łowić dalej, ale w momencie gdy pobiłem stary rekord (13szt) stwierdziłem do 15 i zwijam wędzisko.
Biorę drugi raz udział w tym konkursie i drugi raz udało się wygrać. 
Gratuluję pozostałym kolegą i mam nadzieje spotkać się w przyszłym roku na tym konkursie :) (2013/06/21 07:45)

u?ytkownik108412

Kolega Grzegorz "Kaban" był najbliżej :)
Klenie to moja pasja spinningowa. Fajna sportowa rybka.
W tym sezonie oprócz ustanowienia swojego nowego rekordu 53cm. udało mi się pobić wynik ilościowy w ciągu 2,5h.  - 15szt. w przedziale od 35cm do 50cm.
Mogłem łowić dalej, ale w momencie gdy pobiłem stary rekord (13szt) stwierdziłem do 15 i zwijam wędzisko.
Biorę drugi raz udział w tym konkursie i drugi raz udało się wygrać. 
Gratuluję pozostałym kolegą i mam nadzieje spotkać się w przyszłym roku na tym konkursie :)

ja pierdziele ale tu obłuda panuje. Kolego Obcy91, gdybyś nie był takim egoistą przyznałbyś chociaż, że nie jest wykluczone, że twój kleń nie jest najdłuższy, bo jak by nie było mój post i zdjęcia nie są przezroczyste. Ale skromności nie użyczysz:) Żałuję, że tu tą swoją rybę wkleiłem, bo i tak jest traktowana jak niewidzialna. Jeśli koledzy każdego podejrzewają o kłamstwo, to chyba mierzycie innych swoją miarą. Jak bym chciał okłamać, to napisałbym 54 i po sprawie. Jeśli zaś chodzi o kryteria konkursu to fakt, nie spełniłem kryterium miarki, niemniej moja ryba nie została wykluczona z konkursu przez organizatora, więc rozumiem, że brała udział.  A tak na marginesie, to nie ma się czym podniecać te nasze klenie to zaledwie średniaczki. Miała być zabawa, a wyszło jak zawsze  (2013/06/21 16:49)

obcy91

tatamarcelka - widać żal i rozgoryczenie w Twoim wpisie.
Na przyszły konkurs będziesz wiedział co potrzeba. Twój kleń złowiony w czasie trwania konkursu byłby klasyfikowany gdyby był chociaż przy miarce.
Sam daty nie umieściłem bo nie miałem niczego do pisania pod ręką. Ale dzięki kolegom którzy potrafią odczytać informacje na temat zdjęcia udało się do tego dojść - ja sam nie wiem jak to zrobić. (2013/06/21 17:43)

obcy91

"Kolego Obcy91, gdybyś nie był takim egoistą przyznałbyś chociaż, że nie jest wykluczone, że twój kleń nie jest najdłuższy, bo jak by nie było mój post i zdjęcia nie są przezroczyste."

Ja egoistą a Ty egocentrykiem :) (2013/06/21 17:44)

poper

Czasem trzeba być egoistą i myśleć tylko o sobie to część polowania... (2013/06/21 19:41)

khakiprichi

ktoś tu się czuje lekko nie dowartościowany.....
zasady konkursu są jasne i nie ma sensu roztrząsać tej sprawy,ale jak ci się tatomarcelka lepiej zrobi to proszę,złowiłeś pięknego klenia szkoda że fota bez miary....ale nie przejmuj się ja wogóle nie złowiłem a humor mi dopisuje.W mojej uregulowanej Noteci ciężko złowić klenia na spinning a jakoś się nie poddaję mam nadzieję że niebawem pokażę wam fotkę klenia złowionego na muchę i nawet 25cm będzie mnie niezmiernie cieszył!!!!!
A dla obcego jeszcze raz gratulacje,a to w szczególności za to właśnie z jakim powodzeniem łowił klenie w tym i poprzednim sezonie!!!!na dobre blogi często się zagląda!!!! (2013/06/21 20:36)

obcy91

Dziękuje za woblery. swietny jest nowy boleniowo-sandaczowy niebawem go przetestuje na bolkach. (2013/07/08 12:41)

khakiprichi

30 min temu wróciłem z pracy,obiadek logowanie na wędkuje i czytam swoje ulubione wątki, między innymi zauważam nowy post kolegi obcego odnośnie konkursu bonito.
Dzwoni domofon,odzywa się listonosz polecony dla pana, odbieram, rozpakowuje list w którym znajduję 5 ślicznych woblerków bonito!!!
Poczta lepiej trafić nie mogła!!!!!
Podziękowania śliczne dla producenta za tak miły upominek!!!
Woblerki są fajne na pewno przypasują moim pstrągom a i klenia może w końcu przechytrzę :)
Chciał nie chciał trzeba skoczyć dziś nad wodę!!!! (2013/07/08 15:52)

wobek

Panie obcy91 gratuluję zwycięstwa w drugiej turze konkursu (2013/08/10 08:34)

barrakuda81

Gdzie takie klenie łowicie?!Gratulacje Panowie!Zwłaszcza należą sie zwycięzcy.Na ''mojej'' Wisle takie kleniska to juz historia ale walcze dalej.Wogóle to fajna inicjatywa z tym konkursem.Może będą kolejne odsłony rywalizacji... (2013/08/10 09:01)

ryukon1975

Fajna rywalizacja.
Jednak nie poszło by Ci Marku tak łatwo ale jak obiecałem dałem fory słabszym. :)

txpa.jpg (2013/08/10 10:23)

woro

kiedy następny konkurs? chętnie bym powalczył (2013/08/10 16:27)

obcy91

odkąd wędkuje metodą spinningową zawsze mam w piórniku/pudełku jakiegoś wobka bonito.
Ubolewam jedynie Panie Jacku że na pana stronie nie ma aktualizacji modeli i nowych kolorów.

Krzysku trzeba było brać udział :) im więcej nas tym lepsza zabawa. (2013/08/12 22:05)