Woblery Gębale - prośba o opinie

/ 12 odpowiedzi
Jako nowy na portalu witam wszystkich serdecznie i proszę o wasze opinie na temat woblerków Gębale. Trafiłem na nie na Allegro. Wygladają całkiem sympatycznie. Cena też atrakcyjna. Domyslam sie ze kilka osób mogło mieć z nimi kontakt. Będę bardzo wdzięczny za wasze opinie. Pozdrawiam Bazyl. Chodzi mi konkretnie o tego producenta http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=4006903&category=612457
khakiprichi

bardzo dobre woblerki i nie drogie,ja łowię na głównie pstrągi na gębale ;) (2013/12/21 05:06)

Bazyl67

Dzięki Kolego. 
Może jeszcze ktoś się wypowie? (2013/12/21 17:53)

barrakuda81

To chyba takie ponizej dyszki znalazłes...Sam nie wiem bo podobno jest dwóch co najmniej wytwórców i jedne to orginały a drugie tylko nazwa ta sama...nie wiem,tak gdzies na necie czytałem.Kupiłem pare sztuk w zeszłym sezonie i rewelacji nie było.Zamiast pływać wolno tonęły,drut za cienki ( ja swoje wobki robie na grubszym ,tu co dwa rzuty wykładały sie i było przestawianie oczka szczypcami),oczka wkręcane - potrafiły sie wyrwac.Ja preferuje pełny stelaz bo to na wielkiej rzece nigdy nie wiadomo co sie uwiesi.Co do kotwic i kółeczek to wiadomo-najtańsze ale to norma,sam do swoich hand made takich używam.Praca jak dobrze ustawisz (cienki drut!) niezła ale sztuki mało powtarzalne.Z tej samej wielkosci dwa identyczne a jeden mniejszy...Raczej nie polecam.Jednak musze zaznaczyc że nie wiem co to za gę(em)bale dostałem.W aukcji był opis że niby orginalne...

(2013/12/21 18:11)

Bazyl67

No właśnie gdzieś wyczytałem że te Gembale (pisane przez EM) to było coś wspaniałego. Ale podobno ekspert który je robił juz umarł. Dlatego chciałem wypytać jak sie sprawuja te pisane przez Ę. Facet z Allegro ma same pozytywne opinie no ale wiadomo ze lepiej zapytać kogoś kto je sprawdzał na wodzie.
Dzieki za Wasze opinie. (2013/12/21 20:23)

woro

ja kupiłem 2 gembale nie wiem czy em czy ę. ale nie byłem wogóle zadowolony. kleniowe woblery wypływały na powierzchnie i przewracały się na boki.

lepiej kupić kenarty w tej cenie, a to są super woblery. pozdro (2013/12/22 10:48)

sumik11

Myślę, że to jedne z najlepszych. Niewielka cena ale bardzo wysoka jakość. (2013/12/22 11:20)

angulia

Przerobiłem już trochę tych woblerów.Trzeba niestety trafić na dobry egzemplarz. Może swoją pracą nie szokują wędkarza ale rybki na nie siadają. (2013/12/22 11:30)

barrakuda81

ja kupiłem 2 gembale nie wiem czy em czy ę. ale nie byłem wogóle zadowolony. kleniowe woblery wypływały na powierzchnie i przewracały się na boki.

lepiej kupić kenarty w tej cenie, a to są super woblery. pozdro

Poprostu widac że produkcja masowa.Wiem bo jak sam robie na ilosc nie jakosc to mi takie niedoróbki wychodza:-)Tyle ze ja robie dla siebie...a potem zalegaja mi buble w pudelkach bo i tak łowie na swoje ulubione,wypieszczone i dopracowane woblery.To ze sie wykładaja (choc nie powinny) mozna ogarnąc ustawiajac oczko szczypcami,natomiast problem jest taki ze producent nie dosc ze oczka wkreca moze z 1 cm w korpus to jeszcze uzywa zbyt cienkiego drutu ktory przy byle zaczepie sie odksztalca i wobek sie wyklada.Lakier tez oszczedza ale to mozna wybaczyc.Z b. dobrych woblerów kleniowych o powtarzalnej pracy i swietnie wykonanych polecam bonito.Najwieksza jednak frajda to robic je samemu.Wbrew pozorom nie jest to trudne.Najtrudniejsze jest nadac przynecie swiadomie cechy jakie chce sie uzyskac - tu juz trzeba doswiadczenia ale satysfakcja po zlowieniu ryby jest nie do przecenienia...i koszt wychodzi niewielki.

(2013/12/22 11:52)

cytryn74

Dobre wobki choć dużo z nich juz na samym początku trzeba ustawiać.Patrzac jednak na cenę warto poświęcić na to kilka minut.Tylko te z Ledyczka (2013/12/22 22:23)

Bazyl67

Dzieki za wszystkie opinie. Chyba sie zdecyduję na zakup i kiedyś opiszę jak sie sprawowały. Cena nie jest wysoka więc można zaryzykować.
Kochani ,Wesołych Świąt dla wszystkich!!! A w nowym roku niech każdy złapie chociaż jedną rybkę ze swoich marzeń. Taką żeby ogon z bagażnika wystawał :) (2013/12/23 00:00)