Wobler tonący, a pływający

/ 8 odpowiedzi
co to jest wobler tonacy,a plywajacy i NAJWAŻNIEJSZE,gdzie jakie sie stosuje??prosze o pomoc
adrionn911

tonący tonie np. tak jak kamień, a pływający unosi się na wodzie np. jak piórko  pływającego można puścić z prądem w miejsce poza zasięgiem rzutu, gdzie żerujące pod powierzchnia lub na płyciźnie ryby mogą się spłoszyć jeżeli podejdzie się zbyt blisko. (2012/01/08 18:48)

krzysztof-m78

no tyle to ja tez wiem,ale gdzie sie jakich stosuje na jakich wodach?w jakich okolicznosciach?na jakie ryby?cos wiecej prosze.......... (2012/01/08 18:51)

adrionn911

Pływające są najczęściej małe i lekki do połowu kleni, jazi. Tonące większe na inne ryby drapieżne, np na bolenia ciężkie są po to zęby był daleki zasięg rzutu. I zależy też od materiału z jakiego są wykonane (2012/01/08 18:56)

Piotr 100574

no tyle to ja tez wiem,ale gdzie sie jakich stosuje na jakich wodach?w jakich okolicznosciach?na jakie ryby?cos wiecej prosze..........

możesz je stosować na wszystkich wodach na które masz zezwolenie,w okolicznościach połowu metodą spinningową na ryby drapieżne,a więcej to już nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć :)))))) (2012/01/08 18:58)

JOPEK1971

Wobler tonacy jest niezastapiony przy oblawianiu naplywu ostrogi z nurtem,mozna szybko ominac przeszkody przez podniesienie wedki,wobler plywajacy bedzie nurkowal,wobler plywajacy mozna podac pod nawis z krzakow ktore zwisaja przy samym lustrze wody,lub wypuscic bardzo daleko z nurtem.

(2012/01/08 20:24)

Profesor

Wszystko zależy co chcesz łowić, gdzie chcesz łowić i na jakiej głębokości żerują ryby :)) (2012/01/26 10:12)