Wobler na boczny trok
utworzono: 2011/03/04 17:51
Witam.
Wybieram się na pstrągi i chodzi mi po głowie boczny trok z woblerem pstrągowym ...czy to mozliwe ? ktoś tak łowił ? proszę o poredę...
Pozdrawiam.
[2011-03-04 17:51]Na pstrąga nie stosuje sie troka. To raczej dla okonia i wtedy mozna mały woblerek podpiąć i łowic na woblera na troku ale na pstraga to raczej sensu nie ma.
[2011-03-04 18:12]
Na pstrąga nie stosuje sie troka. To raczej dla okonia i wtedy mozna mały woblerek podpiąć i łowic na woblera na troku ale na pstraga to raczej sensu nie ma.
to zależy gdzie się łowi. Ja tak łowiłem na zb. Myczkowskim na Sanie. Tam jest dużo pstrągów głęboko przy dnie. Mały woblerek (3-4 cm) na troku, ciężarek 8 gram i łowiłem na kilku metrach głębokości i to na prawdę z dobrym skutkiem [2011-03-04 18:42]
Na pstrąga nie stosuje sie troka. To raczej dla okonia i wtedy mozna mały woblerek podpiąć i łowic na woblera na troku ale na pstraga to raczej sensu nie ma.
to zależy gdzie się łowi. Ja tak łowiłem na zb. Myczkowskim na Sanie. Tam jest dużo pstrągów głęboko przy dnie. Mały woblerek (3-4 cm) na troku, ciężarek 8 gram i łowiłem na kilku metrach głębokości i to na prawdę z dobrym skutkiem
Oki sorry (łowiłem tylko okonie na troka a pstrągi były takie ... niegramatyczne) w takim razie można jak Kolega napisał.
[2011-03-04 19:02]
Nigdy nie próbowałem z woblerkiem na bocznym, ale podobno najlepsze efekty są jak stosuje się woblerka pływającego do bocznego. [2011-03-04 19:37]
Pstrągów tak nie łowiłem nigdy-klenie od maja do września tak.Malutki pływający woblerek,który ze względu na skromna wagę ma mały zasięg,na bocznym troku może zdziałać cuda.Fakt,że lepiej je wypuścić z prądem rzeki,ale w ten sposób nie da się go dłużej przytrzymać w jednym miejscu a z trokiem tak.
[2011-03-04 21:23]
hmm wydaje mi sie to bez sesu. Wobler i to bez wolframu, najlepiej na cienkiej plecionce ..jak naj cienszej lub dobrej cienkiej żyłce max 0.18. Pstrągi maja bardzo dobrze rozwinięty zmysł wzroku, w sensie widzą wspaniale w porównaniu z innymi rybami... jakieś ciężarki dodatkowe itp odstraszą pstrąga... to nie okoń który ma kiepawy wzrok i czesto pudłuje w przynęte. [2011-03-05 16:04]