Witem kolegów wiele czytałem na temat robienia kulek proteinowych szukam dobrego i sprawdzonego przepisu na kulki proteinowe proszę o przepis ile i czego dawać i co z czym łonczyc czy piec czy gotować??
A nie prościej (i zapewne taniej) kupić gotowy mix?? u Marcina kupisz kilo mixu już za 16 pln i nie musisz dodawać do niego żadnych wymyślnych składników .Ja kupiłem na ten sezon mix halibutowy ,dodaje do niego tylko olej rybny 20 mll na kilo oraz jaja 11 szt na kilo. (2012/03/23 11:37)
Jarek oczywiście, że prościej ;-) Sam tak robię ale naszło mnie i kupiłem sobie składniki :-)
Ale jak Kolega pyta :Witem kolegów wiele czytałem na temat robienia kulek proteinowych szukam dobrego i sprawdzonego przepisu na kulki proteinowe proszę o przepis ile i czego dawać i co z czym łonczyc czy piec czy gotować?? To ja podaję przepis.Tak na szybko zrobiłem sobie ok 200g i wykulałem kulki - no no :-))))Koledzy naczytają się jaka to satysfakcja zrobić samemu miks i z tego kulki. A i jeszcze Karpia na to złowić :-) A to wcale nie takie siup jak się wydaje. Nawet to kupić to jednak trzeba poświęcić czas a potem jeszcze wykulać. A sam wiesz, że wystarczy ciut przedobrzyć np z mlekiem w proszku i okaże się, że masz dwa kilo pop-upków ;-)JK (2012/03/23 11:51)
no właśnie dla tego na nauke kulania propponuje gotowca bo zawiera wszystko co w dobrej kulce być powinno (nie chodzi mi o baze 50/50 tylko o gotowca) a i zrobiony jest tak aby były optymalnie zachowane proporcje między składnikami "pracującymi" i klejącymi" i kulanie z tego było proste ,łatwe i przyjemne . (2012/03/23 12:21)
CześćNo własnie. Bo czasem i doświadczony karpiarz nie wie co zrobić z kilogramem pływaków. A dodał tylko ciut za dużo karmy dla piesków mielonej ;-)))))))))))JK (2012/03/23 13:01)