Własnoręcznie robione woblery

/ 2223 odpowiedzi / 1018 zdjęć
kaban

U mnie na pewno by wpadly w oczy kilku gatunkom ryb :))) (2018/11/27 14:42)

wedkarzpl@interia.pl

Drodzy koledzy chciałbym zacząć produkcje własnych woblerów z lipy lub balsy. Chciałbym się dowiedzieć jaki lakier, jaką farbę, co na stery, jak dociążać oraz co w miejsce na kotwiczki. Z góry dziękuje. (2019/04/26 10:42)

ogtw

Dwa prostokątne kawałki drewna, posmaruj klejem, na jednym połóż stelaż z drutu, na niego daj drugi kawałek drewna i tak złożone włóż do imadła, po wyschnięciu wystrugaj, według uznania. Na ster nadają się pudełka po kasetach magnetofonowych. (2019/04/28 14:07)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

kaban

@ erston zestaw kolorów świetny :) (2019/04/28 14:43)

luxxxis

A tutaj zareklamuję mości Mentosa i jego wobki-na fotce trociowe.
Ma łobuz talent,robi różne odmiany,pstrągowe,kleniowe,pod bolce itd...Łączy je jedno-pierwsze powstają ZAWSZE nad wodą,każdy nowy kształt czy praca musi wpierw dawać ryby aby wejść do szerszej produkcji.
(2019/11/12 08:24)

kaziq

łoooopaaaanie -pudełka po kasetach magnetofonowych dzisiaj to rarytas! Ale niektóre pudełka po CD/DVD też złe nie są -te grube, stare.
Zrobiłem swoje pierwsze w życiu woblerki. 6 sztuk na początek. Nie spodziewałem się że będzie tyle roboty :) Nie są tak idealne jak większość tu prezentowanych ale są. Już się nie mogę doczekać jak 1 czerwca czcigodne PZW pozwoli mi iść nad wodę. Oby mi się karta zwróciła... ;) (2021/02/18 23:26)

kaban

W kolorach sporo " agresji" czyżby pod trotki ? (2022/01/17 14:14)