Moim zdaniem:za dużo mączek rybnych-słabo się kleją,a birdseed ostro rozbija kule-wg.mnie 5% było by ok.Reszta wydaje się całkiem spoko :) Oczywiści mówie to tylko i wyłącznie wg. własnych doświadczeń :) Pozdrawiam
(2013/11/27 00:28)Moje pierwsze kulki po ugotowaniu i wyschnięciu zaczeły pękać. Po dwóch dniach zrobiły się twarde jak kamień
Witam. Z gory przepraszam, że piszę w tym starym temacie, ale nie chcę zakłądać nowego. Otóż mam pytanie: Czy na łowisku około 11ha ze średnią presją wędkarską (sporo wędkarzy ugania się za karpiem, ale raczej niewielu łowi go na kulki) jest sens próbować łowić na proste kulki "proteinowe", których skład to: Czy może lepiej zainwestować w kupne? Z góry dziękuję za odpowiedzi i rady.
- 0.5 kg mąki pszennej
- 0.5 kg mąki kukurydzianej
- 0.5 kg mleka w proszku
- 0.25 kg cukru
- 5 jajek
- 2 łyżki miodu
- Atraktor - zapach waniliowy
- Barwnik
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Pomijam fakt, że to kulki węglowodanowe a nie proteinowe.Do JK
" Ciasto po wyrobieniu na godzinę dałem do lodówki.Konsystencja była perfekcyjna pięknie się rolowały . Podczas gotowania po wypłynięciu gotowałem jeszcze około 4 minuty "
Dlaczego na godzinę jak przepisy mówią o ok 20 minutach.Dlaczego 4 minuty a nie dwie?Dlaczego same białka bez żółtek i ile tego było?
JK