Własne kulki proteinowe Robin Red.

/ 2 odpowiedzi
Witam
Mam za sobą pierwsze próby samodzielnego robienia kulek, a teraz chciałem zrobić o zapachu Robin Red i mam pytanie jak ten zapach uzyskać? Większą (niż 5%) dawką Robin Red-a czy są może jakieś flaovory o tym zapachu?
Mączkę rybną dodaje się do różnych kulek(owocowych też?) czy tylko do śmierdziuchów? Zmienia zapach kulki?
Jakie są takie wyszukane zapachy typu scopex, robin red itp?
Pozdrawiam
Radek

okon27

Witam
Mam za sobą pierwsze próby samodzielnego robienia kulek, a teraz chciałem zrobić o zapachu Robin Red i mam pytanie jak ten zapach uzyskać? Większą (niż 5%) dawką Robin Red-a czy są może jakieś flaovory o tym zapachu?
Mączkę rybną dodaje się do różnych kulek(owocowych też?) czy tylko do śmierdziuchów? Zmienia zapach kulki?
Jakie są takie wyszukane zapachy typu scopex, robin red itp?
Pozdrawiam
Radek

Robin Red - najbardziej znany ,,ptasi" komponent, jest bardzo skutecznym atraktorem na karpie, spełnia swoją rolę w każdym mix'ie. Robin Red to mieszanka ostrych przypraw (czerwony pieprz, papryka itp.) i Carophyl Red (czerwony barwnik), dozowanie 5%.
A mączkę rybną można dodawać do kulasków
owocowych tylko w mniejszej (2012/02/05 18:41)

Mosto

Co do mączki rybnej, możesz ją dodać do kulek owocowych ale nie zapominaj żeby dodać trochę słodzika bo mączka daje gorzki posmak i może spieprzyć smak kulki. Pozdro (2012/02/05 18:43)