Wklejanka do 160 zł
utworzono: 2012/10/29 17:09
Witam . chce sobie kupic wklejanke na ktora moge przeznaczyc 160 złotych . wklejanka ma byc delikatna a zarazem wytrzymała .chodzi mo oto zeby wytrzymała większą rybe tzn. jakby trafil sie szczupaak zeby go wytrzymała . bd to moja 1 wklejanka i prosze was o propozycje i rady .. prosze o szybką odpowiedz . z gory dziekuje ;) aha mam na oku juz wklejanke KONGER VIRAGO TWIST -R 270 CM 1-10GRAM ... [2012-10-29 17:09]
Znajomy ma ten kijek i mówi że jest dobry.Czuć na nim brania i fajnie się nim holuje rybki. Jednakże Ja bym dołożył 50zł i kupił Dragon Millenium HD X Fine cw.2-12gr. Jest o niebo lepszy i lepiej tzn.trwałej wykonany i spokojnie wytrzyma atak szczupaka - pod warunkiem odpowiedniej pracy hamulca w kołowrotku. [2012-10-30 07:16]
Posiadam Dragona Millenium ;) Jest on o 50 zł droższy od Kongera, ale o wiele lepiej wykonany ;) Posiadam go w gramaturze 4-18g - mocna wklejanka okoniowa, a ataki szczupaka wytrzymuje ;) Chociaż kolega na wklejankę Kongera Tango do 10g wyciągnął Bolenia 74 cm więc wszystko zależy od umiejętności i ustawionego hamulca. Ale Tango kosztuje prawie 300.
Schodząc do tematu dołóż i kup Millenium , ponieważ te tańsze Kongery wykonaniem pozostawiają wiele do życzenia pod względem trwałości a w szczególności linia Carbomax. [2012-10-30 12:04]
Ja też mogę spokojnie polecić kij dragona millenium x-fine używałem go ten sezon i ze szczupaczkami tez nie ma problemu możesz go spokojnie kupować jeżeli masz pieniądze
[2012-10-30 17:17]
A po co dokładać jak używki chodzą taniej jak 150 ;) A wersja z cw. 4-18g to jest Dragon Millenium Perch I do tego musisz mieć kołowrotek z dobrym hamulcem bo taki większy szczupak to na xfine 2-12g to robił u mnie co chciał, ale idzie wyciągnąć.
[2012-10-30 17:40]
A po co dokładać jak używki chodzą taniej jak 150 ;) A wersja z cw. 4-18g to jest Dragon Millenium Perch I do tego musisz mieć kołowrotek z dobrym hamulcem bo taki większy szczupak to na xfine 2-12g to robił u mnie co chciał, ale idzie wyciągnąć.
Moim zdanie nie warto kupować używanych wędek a tym bardziej spinningów.Przecież ze spinningiem cały czas się poruszasz i ryzykujesz jego uszkodzenia.
Nie warto zaoszczędzać 50 zł a tracić 150 bo wędka może być uszkodzona lub popękana - a to będzie trudno udowodnić sprzedającemu -- - oczywiście jak już ją kupimy.
Oczywiście nie twierdzę że wszystkie używane wędki są popsute ale lepiej nie ryzykować chęcią zaoszczędzenia 50zł----to nie opłacalne.
Życzę udanego wyboru i pozdrawiam.
[2012-10-30 17:49]
pewnie już takich nie ma ale rewelka nazywa się JAXON GENEZIS ZANDER 270-5-20gr szczeże powiedziawszy nie miałem lepszej wędki w ręku mimo że sam posiadam jeszcze dwie inne shimano oraz konger to one się nie umywają do tego jaxona mimo że ten ostatni ma już chyba z 12 lat
[2012-10-30 18:03]
Cóż ja bym polecał niezawodny kijek "SHIMANO Catana Sensitive BX 270ML",cw.3-15g. Używam go kolejny sezon i jak do tej pory mnie nie zawiódł. Holowałem na niego przepiękne okonie(do 45 cm),szczupaki i sandacze wymiarowe oczywiście na wielkie sztuki jest trochę cienki ale w sumie na to co możemy w tej chwili wymiarowego złapać jest w sam raz. Kolejną jego zaletą jest stosunkowo niska cena jak dla ciebie początkującego(ok.130 zł).Ja go osobiście w tej chwili używam do połowu okoni na główki 1,5-6g na okonia(zdarzają się wymiarowe sandały oraz szczypaki) oraz na drop shota z ciężarkiem nawet do 12-15g. Rewelacja. Połamania kija! [2012-10-30 20:29]
posiadam Kongera Virago Twist-R 270cm do 10gr i jestem z niego bardzo zadowolony.Dobra sygnalizacja brań,nawet tych bardzo delikatnych,dalekie rzuty,i mocny dolnik.wycholowałem szczupłego 54cm na żyłeczce 0.16 i nic sie z nim nie podziało.Za takie pieniądze (135zł )uważam że to przyzwoity sprzęt. [2012-11-05 20:18]
Dragon Mystery XT Contact Jig 3-20g.
Nawet posiadam, jak ktoś zainteresowany to mogę odsprzedać:)
Zaledwie kilka razy kijek miał przyjemność być nad wodą,więc za dużo na jego temat nie powiem.Tyle że fajnie wykonany...
[2012-11-05 21:05]
Witam!
posiadam daive megaforce 3-18gr 2,6m ,czuć brania najmniejszych okonków a mimo tego zapas mocy spory ,wyjąłem na niego szczupaka 64cm bez problemu i niewiele brakło do wylądowania bolenia 80+ niestety słabo wpięty był a żyłka 0,14 więc musiałem się bawić.kijek nadajev się pod boczny trok jak i do małych woblerków,obrotek i gumek,jednym słowem polecam!!!
[2012-11-06 06:25]