Witam,
proszę o jakiekolwiek informacje na temat wędkowania na wkrze na wys Pomiechówka...mam do kupienia działkę w tych okolicach i nie wiem czy warto pod względem wędkarskim...
pozdro
Witam,
proszę o jakiekolwiek informacje na temat wędkowania na wkrze na wys Pomiechówka...mam do kupienia działkę w tych okolicach i nie wiem czy warto pod względem wędkarskim...
pozdro
Mam działkę w okolicach Pomiechówk(Błędowo).Tereny piękne ale z rybami dosć marnie.
Jeszcze niedawno było sporo szczupaka, w tamtym roku na wiosnę było z nim marnie za to jesienią podobno już całkiem nieźle.
Bardzo dużo klenia ale drobnego ,tak do 30 cm o większego dość trudno,ale widziałem i okazy takie pod 60 cm!
Sporo jazia,płoci.Trafia się brzana i boleń (w poprzednim sezonie kuzyn trafił nawet takiego 71 cm)
Są odcinki gdzie jest głęboko,dołki nawet po 2,5-3 m. Przy średnim stanie wody nawet w woderach ciężko połazić.
Jakieś 10 lat temu w przy ujściowym odcinku widziałem gościa który podbierakiem złapał ranną troć ,pewnie po spotkaniu z ościeniem jakiegoś miejscowego.
Miała z 6-6,5 kg!
(2012/03/21 17:42)dzięki za info.. na poczatku kwietnia mam zamiar odwiedzić wkrę i pochodzić za kleniem przy okazji pozwiedzać okolicę pozdro
(2012/03/22 13:00)Witam,
Z jakim efektem łapałeś?
Pozdrawiam
(2012/09/03 07:26)