Wkara na wysokości Pomiechówka

/ 5 odpowiedzi

Witam,

proszę o jakiekolwiek informacje na temat wędkowania na wkrze na wys Pomiechówka...mam do kupienia działkę w tych okolicach i nie wiem czy warto pod względem wędkarskim...

pozdro

sylwester1010

przepraszam za błąd w opisie oczywiscie chodzi o Wkrę (2012/03/21 13:38)

u?ytkownik16322

Jak Wkra to tylko wczesną wiosną albo starorzecze w łąkach. Ale blisko masz Narew.Latem to Ty we Wkrze nawet jajek nie zamoczysz. Jest parę dołków ale przy takiej presji wędkarskiej marne szanse.Julian (2012/03/21 16:15)

toten

Mam działkę w okolicach Pomiechówk(Błędowo).Tereny piękne ale z rybami dosć marnie.

Jeszcze niedawno było sporo szczupaka, w tamtym roku na wiosnę było z nim marnie za to jesienią podobno już całkiem nieźle.

Bardzo dużo klenia ale drobnego ,tak do 30 cm o większego dość trudno,ale widziałem i okazy takie pod 60 cm!

Sporo jazia,płoci.Trafia się brzana i boleń (w poprzednim sezonie kuzyn trafił nawet takiego 71 cm)

Są odcinki gdzie jest głęboko,dołki nawet po 2,5-3 m. Przy średnim stanie wody nawet w woderach ciężko połazić.

Jakieś 10 lat temu w przy ujściowym odcinku widziałem gościa który podbierakiem złapał ranną troć ,pewnie po spotkaniu z ościeniem jakiegoś miejscowego.

Miała z 6-6,5 kg!

(2012/03/21 17:42)

sylwester1010

dzięki za info.. na poczatku kwietnia mam zamiar odwiedzić wkrę i pochodzić za kleniem przy okazji pozwiedzać okolicę pozdro

(2012/03/22 13:00)

Frisk

Witam,

Z jakim efektem łapałeś?

Pozdrawiam

(2012/09/03 07:26)