Zaloguj się do konta

Witamy fanów Savage Gear

utworzono: 2014/05/15 07:36
spigot

W imieniu firmy Sport Fish chciałbym jako tester, konsultant oficjalnie przywitać wszystkich na portalu wędkuję.pl w dziale SAVAGE GEAR. To miejsce niech będzie przede wszystkim dla Was ogromną strefą wiedzy o sprzęcie , którą chciałbym abyśmy wspólnie zbudowali.

Na wszelkie pytania czy otwarte tematy, będziemy się starać w miarę szybko odpisywać. Serdecznie zapraszamy do naszej grupy fanów i przede wszystkim te osoby, które zaczynają swoją przygodę z Savage Gear.

Rafał Malinwski
[2014-05-15 07:36]

kon115

Jak na razie miałem styczność z gumami soft 4 play i jak dla mnie bomba zapewne dzieki tej grupie spróbuje coś innego z oferty Savage gear'a. POZDRAWIAM   [2014-05-15 08:49]

wuran

To ja zacznę od mniej przyjemnej strony tzn od tego że ie ma pełnej dostępności tego co jest w katalogach Savage Gear. I mówię tylko o przynętach, czyli czymś raczej podstawowym. W marcu i kwietniu, przed wyjazdem na szczupaki,  próbowałem w jednym miejscu kupić kilka przynęt i niestety nie udało się tego dokonać. Kupowałem po 1-2, i czasami inne niż chciałem, bo nie było kolorów lub wersji przynęty. Pytałem i po sklepach internetowych i po zwykłych w tym i pytałem nawet oficjalnego dystrybutora gdzie mogę kupić okreslone przynęty. Bezskutecznie. Efektem było to że nie miałem przynęt Savage Gear na których mi zależało.
[2014-05-15 09:08]

frgrzesiek

hej.
co do wątku przedmowcy to wpelni sie zgadzam.w tym roku zakupilem wedke SG a mianowicie parabelum spin 2,79m 3-16 cw.wedka glownie na pstragi ale czasem uzywam na bolki,okonie...wędka jak dlamnie swietna...ale dostępnosc>>>masakra.po długich poszukiwaniach znalazlem pare ofert w sklepach internetowych,ale zazwyczaj konczylo sie na tym ze dlugi czas na oczekiwanie.wkoncy sie udalo,trafilem na promocje w jednym ze sklepow i wychaczylem ją za niecale 300plan,czyli ok 100-120taniej niz normalnie.co do przynęt czy innych akcesori to zeczywiscie jest masakra.jak sie troche poszuka to mozna wszystko znalesc ale napewno nie w jednym miejscu.szkoda bo koszty dostawy sporo podnosza ogoly rachunek a to sie odbija na popularnosci przynęt.obecnie mieszkam na pomorzu i naprawde ciezko znalesc w sklepach stacjonarnych jakas konkretna oferte.
[2014-05-15 11:46]

Artur z Ketrzyna

Tak samo jak koledzy. Dostępność niektórych kolorów jest nie realna. Po prostu ich nie ma. Np.; soft 4  play kolor płoć. kupiłem perłę. Ale to już nie to. Jak pierwszy raz pokazały się na rynku to kumpel mi kupił przy okazji swoich zakupów. Doszła nowa oferta i jak by wycofano płoteczkę?
Co fakt dozbroi są już dostępne, z czym było na początku problem (wtedy sam sobie dorabiałem takowe.
I co do dozbrojek soft 4 pley. Czy są z dociążeniem brzusznym?
[2014-05-15 14:37]

Sebastian Kowalczyk

Podobno największa dostępność produktów Savage Gear w Polsce jest w tym przyjemnym sklepie wędkarskim http://pleciona.pl/ [2014-05-15 16:37]

89krzysztof

Na ilość asortymentu w http://fishing-mart.com.pl/ też nie można narzekać. Gumy oczywiście najwyższa półka, kilka wędek miałem w ręce i też niczego sobie.

Więc kiedy jakiś ciekawy konkurs z nagrodami ? :))
[2014-05-15 17:15]

lesnik11

Witam !Używam sprzętu, oraz przynęt Savage Gear od dwóch lat, więc mogę podzielić się moim doświadczeniem i uwagami .
                                                        Pozdrawiam  [2014-05-15 18:47]

celtah

Witam! Z Savage-gear mam stycznosc juz od 4 lat i jak dla mnie sztuczne przynety sa rewelacja. Ulubiencem z gamy sa plastiki 4Play, niestety dostepnosc przynet SG jak juz zauwazyli przedmowcy jest kiepska. Pozdrawiam i goraco dopinguje te grupe [2014-05-15 19:08]

celtah

probka SG 4Play  [2014-05-15 19:11]

celtah

[2014-05-15 19:15]

peter78

Witam,firma jak najbardziej na plus,gumy caniball i soft4 nr 1 w pudelku.Na jesieni zaczalem probowac lowic na woblery a zwlaszcza na preya 6,9 lemon back.Wyniki obiecujace,polowilem szczupakow ,okoni trafil sie bolen.Niestety niedawno go zerwalem i co...?I nigdzie nie moge go dostac.Jak by ktos wiedzial gdzie mozna go kupic prosze o namiary.
[2014-05-15 21:06]

Sitownik

Mało strasznie tego sprzętu w sklepie, osobiście nigdy nie widzialem. [2014-05-15 22:07]

przemyslaw-misi

u nas są w sklepie, bo tak marudziłem że w koncu przywieźli ale po dwa kolory : okon i srebrny brokat, do tego kapturki woblerowe :) o tych 13 cm mozna pomarzyć ;/
wiec ja moje S4P zamowiłem głównie przez neta :) a mam mega kolekcje:) z każdego koloru praktycznie :) i są skuteczne, dzisiaj małego suma wyciągnąłem:)
[2014-05-15 23:45]

Zibi60

Choć Rafał zaprasza "przede wszystkim początkujących", postanowiłem zakosztować produktów. Motorem są opisy pobudzające wyobraźnię, dokonania Rafała i kilka moich prób z gumami.
[2014-05-16 07:01]

turinio

Witam ja mam pytanko czy jest możliwość zakupu samych ciężarków (kuleczki które są w zestawie z hakiem ofsetowym) jak tak to poprosiłbym o namiary gdzie?

Pozdro.
[2014-05-16 07:17]

barrakuda81

U mnie jest tak: mnie się soft4play podoba-rybom juz mniej ale będziemy negocjowac:-) [2014-05-16 08:36]

Grucha27

A w co zbroicie swoje S4P? Ja uzywam chyba jak dla mnie i na moje lowisko niezbyt glebokie z wiekszoscia plycizn, dosyc mocno porosniete, najlepszej metody zbrojenia w hak z koralikami dociazajacymi. Przynety S4P to szeroka gama kolorystyczna 9,5 centymetrowek :)

Pozdrawiam
[2014-05-16 09:55]

grzegorz not

U mnie jest tak: mnie się soft4play podoba-rybom juz mniej ale będziemy negocjowac:-)

No u mnie niestety podobnie. Myślałem, że będzie to klucz do sukcesu na sprytne szczupłe, które z wszelakich przynęt tylko ciemne kopytka mi podskubywały ale nic z tego. Kilka razy próbowałem i nic - zero - nawet szczypnięcia nie miałem...:-(

[2014-05-16 12:42]

Przemek238

Jak dobrze poszukacie to znajdziecie [2014-05-17 04:14]

paawel1

Witam
A ja napiszę tak.
Od 4 sezonów jestem fanem przynęt i nie tylko przynęt Savaga.
Mogę nawet pochwalić się rozpropagowaniem w swoim mieście i nie tylko w swoim tej f-my i jej produktów.
Tomaszów Maz. tam "u Grzesia" jako pierwsze pokazały się te przynęty po mojej "interwencji''.
No i Grójec "U Wąsala" tam jako pierwszy Rafał wysłuchał moich próśb i sprowadził SG, a teraz... sprzęt, przynęty,wędki...
Gorąco polecam. Tylko zawsze trzeba pamiętać że to wędkarz łowi nie przynęta:)
[2014-05-17 18:56]

cytryn74

Posiadam ten kijek  http://fishing-test.pl/wdki/21-polecamy-wdk/318-savage-gear-parabellum-spin-279m7-23gJak dla mnie rewelacja.Świetny na bolenia i na szczupaczka ot taki kompromis który u mnie świetnie się sprawdza.Posiadam też kilka gum S4P tych pierwszej generacji i lipa niestety, kilka szczupaków sie do nich  przyczepiło ale minusem okazało się malowanie - niestety bardzo łatwo z nich  schodzi farba [2014-05-18 20:10]

spigot

Łał kilka dni nieobecności i tak wiele wpisów. Bardzo się cieszymy z Waszej obecności. Jak tylko się ogarnę obiecuję, że postaram się odpowiedzieć na większość pytań czy uwag.

[2014-05-22 12:57]

CYTRYNA777

WITAM

JA wędkuje gumami tej firmy oraz wirówkami dość drogie ale skuteczne.

POZDRAWIAM

[2014-05-22 21:38]

klu222

Wędkuję tymi przynetami od zeszłego roku, na okonia jarzeniówkę 13cm połasił się metrowiec, na imitację okonia 9cm kilka mniejszych szczupłych, mam praktycznie wszystkie gumy dostępne w tych sklepach i zawsze są podstawą w pudełkach zabieranych ze sobą, trochę kursuję po centrum Polski, przynety tak jak mówili koledzy mozna kupić w Tomaszowie, Grójcu, ale jeszcze w Górze Kalwarii, Żyrardowie, Łowiczu( moja pierwsza szczęśliwa), w Bassie w Warszawie. [2014-05-23 01:43]

klu222

Tak jak pisali koledzy, gumy super wedkuję od zeszłego roku, mam praktycznie wszystki dostępne w sklepach, a te sklepy to tak jak pisali koledzy( bo trochę buszuję po centrum Polski), Tomaszów , Grójec, Góra Kalwaria, Żyrardów, Łowicz( moja pierwsza szczęśliwa, metrówka szczupak na jarzeniówkę okonia 13cm) no i Bass Warszawa, tam i w Grójcu największy wybór. Przynęty skuteczne i z bardzo dobrego materiału [2014-05-23 01:48]