Tomas81 tak jak powiedziałem nie masz pojęcia o łowieniu na żywca i tylko to potwierdzasz albo dalej wymyślasz bajki.Jest branie, trzeba odczekać i hak w bebechach.
Na jakiej podstawie stwierdziłeś, że nie jestem dobrym obserwatorem. Proszę o konkrety.W sprawie trucheł. Jeśli jesteś bystrym obserwatorem, masz możliwości pływania, oglądania chaszczy i dokładnej analizy danego zbiornika to szybko zauważy się te truposze. Choć o to akurat ciebie nie podejrzewam. Przynajmniej sądząc po tych postach.
W którym miejscu napisałem bzdury. Znowu proszę o konkrety. Nikt nie każe ci zaglądać na forum.Więc nie pierdocz mi bzdur bo gie wiesz. Zresztą po takich wpisach aż odechciewa się nawet zaglądać na to forum. A tym bardziej cokolwiek pisać...
Które kraje są według ciebie cywilizowane? Dla przykałdu podam Hiszpanię i korridę. Zanim byk zdechnie jest długo męczony. Proszę bardzo Hiszpania to raczej kraj "cywilizowany" a takie praktyki stosuje się od wieków, dokładnie od 1133 roku.Zresztą wyjaśnij dlaczego w znakomitej większości krajów cywilizowanych taki zakaz występuje od wielu lat? Nie dasz rady! Więc mam pełne prawo do krytyki tej metody.
To zdanie powinieneś skierować w swoją stronę. (2018/11/01 12:15)Więc nie pierdocz mi bzdur bo gie wiesz.
Młodziutki i nie dopiszę jeszcze jaki @koordian92 (...)Nic dodać, nic ująć. Tomaszu, w pełni podpisuję się pod tym co napisałeś!
Osobiście praktycznie całkowice zrezygnowałem z żywcowania gdy Ty jeszcze myślałeś że penis służy tylko do sikania.(...)
Inna sprawa że kiedyś w PL też był przez pewien czas zakaz żwywcowania. I w tym czasie na moich łowiskach populacje szczupaków bardzo mocno się odrodziły. Dziwne co? Potem durny powrót do starych przepisów i zębacze jak by się zapadły. A dokładniej zostały zeżarte i pozabijane w okrutny sposób. Dziad haka przecież nie odetnie tylko wydrze z żołądka. Więc nie pierdocz mi bzdur bo gie wiesz. (...)
Sith i Tomas81 sami sobie zaprzeczacie. Najpierw Tomas81 pisze, że
czyli w większości przypadków nie wypuszcza. Potem widzi setk szczupaków. Może wkrótce będzie widział tysiące lub miliony. Obawiam się też, że ciągle widzi białe myszki. Pochwalcie się co jeszcze widzicie.dziad wypuszcza niewymiarka bo ktoś nad nim stoi
Co do czego? Zdanie co najmniej godne pożałowania. Odpiszcie mi chociaż raz sensownie podając argumenty, konkrety. Zadałem wcześniej pytanie, które kraje są cywilizowane. Co rozumiecie pod tym pojęciem. Odpowiedzi nie dostałem. Nawet nie rozumiecie o czym piszę. Reprezentujecie umysłowo straszną biedę. (2018/11/02 10:42)Osobiście praktycznie całkowice zrezygnowałem z żywcowania gdy Ty jeszcze myślałeś że penis służy tylko do sikania.
W Hiszpanii sumy to pewnie na kukurydzę się łowi. W Polsce niedawno rekord padł też na kukurydzę?Taka prawda! Zresztą wyjaśnij dlaczego w znakomitej większości krajów cywilizowanych taki zakaz występuje od wielu lat? Nie dasz rady! Więc mam pełne prawo do krytyki tej metody.
Widzę, że dysponujesz wynikami badań potwierdzającymi, że po wprowadzeniu zakazu połowu na żywca populacja szczupaka się zwiększyła. Podziel się albo podaj źródło w przeciwnym razie skończ głupoty wypisywać. Istotną różnicą pomiędzy mną a Sith'em i Tomasem81 jest to, że ja operuję faktami a nie bajkami. (2018/11/02 17:43)Inna sprawa że kiedyś w PL też był przez pewien czas zakaz żwywcowania. I w tym czasie na moich łowiskach populacje szczupaków bardzo mocno się odrodziły. Dziwne co? Potem durny powrót do starych przepisów i zębacze jak by się zapadły.
(...) W Polsce niedawno rekord padł też na kukurydzę?(...)Gdybyś nie miał nadmiaru mniemania o sobie, to pewnie doczytałbyś, że nie na kukurydzę, ale i nie na żywca: