Wisła - Tczew

/ 1 odpowiedzi
Witam wszystkich,

niedawno przeniosłem się do Tczewa w związku z czym wpadłem na pomysł, że mógłbym się wybrać powędkować na Wiśle. Dawno nie łowiłem co prawda, nie jestem członkiem PZW, posiadam tylko Kartę Wędkarską.

Czy ktoś mógłby mi przybliżyć orientacyjnie koszt zezwoleń na połów w obrębie Wisły nr 6 (z tego co się zorientowałem mam ten odcinek koło domu, więc byłby najwygodniejszy ;-) ) ?

Nigdy nie wędkowałem także na Wiśle, może mógłbym liczyć na jakieś porady, wskazówki ?

Doczytałem, że w miesiącu sierpniu koło wędkarskie Tczew - Miasto jest nieczynne - gdzie więc mogę zasięgnąć informacji/nabyć zezwolenia ?

Pozdrawiam sedecznie.
Adam B

Proponuję zajrzeć na stronę internetową okręgu gdańskiego. Tam Pan wszystko znajdzie. Korzystałem osobiście z E-zezwoleń. Wypełniam, płacę, drukuję zezwolenie.... tanie to to nie jest szczególnie dla niezrzeszonych. Na wyniki raczej niech Pan nie liczy, zresztą osobiście uważam, ze przy pewnym stanie wody powinien być wprowadzany zakaz połowu ryb. Przy obecnym stanie wody nic prostszego jak znaleźć skupisko i wytłuc... znaczy się wyłowić do nogi. No ale na szczęście trzeba jeszcze znaleźć, a znaleźć te niedobitki niewtajemniczonemu trudno może być. Nad czym osobiście nie ubolewam wcale ;-) Efektów nie miałem... jeden klonek i szczupaczek 54 cm... wróciły do wody bo zabieranie ryb z Wisły to morderstwo. (2015/08/25 12:37)