Gdzie można zaparkowac autko w pobliżu rzeki wisły w okolicach Goczałkowic i gdzie można łowic rybki na karte okręgu Katowice bez dodatkowej opłaty na zbiornik goczałkowicki
Gdzie można zaparkowac autko w pobliżu rzeki wisły w okolicach Goczałkowic i gdzie można łowic rybki na karte okręgu Katowice bez dodatkowej opłaty na zbiornik goczałkowicki
Witam.
Jest to łowisko o szczególnie dużej presji wedkarskiej. Rybne ale bardzo nieprzyjemne. Do stosów smieci po wedkarzach pozbawionych jakiejkolwiek kultury, dochodzą śmieci niesione przez wysokie stany wody a w zeszłym roku mieśliśmy ich kilka. Po przejsciu wysokich stanów w przybrzeznych zaroslach zostaje duża ilość śnietej smierdzacej ryby. To wszystko powoduje że łowienie i przebywanie na tym łowisku nie nalezy do przyjemności. Niemniej jednak jak napisałem jest ono tłumnie odwiedzane również przez kłusowników "szarpakowców", którym nikt nie przeszkadza w ich procederze. Dziwię się ludziom, którzy masowo zabieraja złowioną rybę. Ja uważam że woda jest tam skazona biologicznie. W zeszłym sezonie wyławiałem leszcze i karasie z owrzodzeniami i perforacją jamy brzusznej.
(2011/01/21 22:45)