Wisła w okolicy Zatoru a spinning(wybór sprzętu)

/ 1 odpowiedzi

Witam wszystkich.

Wybieram się na wisłę w okolicy zatoru, zacznijmy od tego iz chciałbym polatac tam ze spinem.

Mój obecny przechodzi teraz naprawę, więc chciałbym się zapytac czy nada sie w tę okolicę.

Mam spina Konger Carbomaxx 270/cw10-30gram

Zastanawiam się czy nie lepszy bedzie spin z cw 10-40 lub 15-40

Prosze kolegów znających tę wodę o pomoc,wskazówki, powiedzcie jakiego drapieżnika mogę tam spotkać.

kołowrotka do tego spina nie bedę kupował gdyz mam młynek Dragon Viper FD835it z 3 szpulami i poprostu go przełoze, a młynek do spina sprawie sobie na wiosne.

Wracając do tematu,zastanawiam sie również nad spiningiem teleskopowym gdyż ewentualne złamanie szczytówki, można usunąc bez problemowo, a w moim carbomaxxie przysporzyło mi to sporo kłopotu.

Bardzo proszę o poradzenie mi w wyborze kija, najlepiej teleskop, lub naprawdę dobry spin sekcyjny , najlepiej do 100 zł, ale jeśli bedzie to naprawdę dobry sprzęt moge dać nawet 150.

Jeszcze jedna ważna sprawa, zyłka czy plecionka/ na ogól stosowałem żyłkę spiningową trabucco, ostatnio łowiłem trochę plecionką, co będzie lepse w te okolicę?

Jeśli macie jakies dobra i nie za drobie plecionki/żyłki, podajcie ich nazwe.

Proszę o pomoc.

Z góry dziękuje wszystkim, którzy choc odwiedzą ten wątek.

Rybczan

Witam.

Kilka razy bawiłem się spinem w okolicy Jankowic ( Zator) obok mosu. Spro zaczepów więc weż sobie zapas przynęt i przyponów :) łowiłem kijkiem Konger blac taiger chyba do 30 gram. Bez rewelki z wynikami jeden szczupły ale we wrześniu chcę tam podjechać jeszcze raz :)

Pozdrawiam

(2011/09/05 10:59)