Wisła od ujscia Pilicy do miasta Góra Kalwaria

/ 2 odpowiedzi

Wisła na odcinku od ujścia rzeki Pilicy do miasta Góra Kalwaria. Są na tym odcinku również starorzecza ktoś może coś napisać o wspomnianym odcinku Wisły chętnie podzielę się również swoimi obserwacjami.

Wisła od ujścia Pilicy  kierując się w stronę Góry Kalwarii jak oceniacie ten odcinek z punktu widzenia wędkarstwa spinningowego jak również gruntowego?.                

Jakub Woś

Byłem tam jedną nockę w lecie, pojechalem w południe w sobotę wróciłem w południe w niedzielę. Od ujścia Pilicy przez jakieś 1-2 km w dół Wisły są rozmyte klatki i główki (byłem przy niskim stanie wody i były odcięte od nurtu Wisły). W nocy na grunt praktycznie same krąpie. Na spin na klatkach mnóstwo okoni największe ok 27-28cm. Pare szczupłych około wymiaru i jeden mikro sandacz. Na Wiśle bolenie (płytka woda). Przy samym ujściu zwiedziłem malutkie starorzecze i na nim 3 male szczupaczki. Wypad, jak na pierwszy raz, obiecujący i w tym roku zamierzam się tam pojawić kilka razy. (2018/01/03 09:33)

luk-kr

Wiem o jakich główkach piszesz  natomiast na klatkach jakoś spiningiem mi nieszło chodzi o ryby a w zasadzie bezrybie białoryb na tym odcinku zawsze mi dopisywał w postaci ładnych leszczy. (2018/01/04 22:55)