Byłem w piątek.Woda rosła,płynął syf i przez 3 godz.tylko jedno skubnięcie na rosówke.B.słabo ale wiadomo-brudna,wysoka woda.Zobaczymy jutro lub pojutrze.Poziom wody spada może coś ruszy(chyba sam już w to nie wierzę...)
dobrze kolega mówi ja wczoraj byłem nad Wisłą i nieżle połowiłem,zamknąłem wynik 6 leszczami (jeden 47 cm 1.564 kg) plus sumek 60 cm którego wypuściłem i 2 krąpie w czwartek idę tam na nockę bo ponoć piękne karasie czasem podchodzą
Witam Koledzy Wędkarze.
Ja również przymierzam się do wisły. Nie byłem juz na niej chyba 5lat . Mam do Was prośbę. Planowałem jechać na Bobrowniki (za Włocławkiem) ale właśnie doczytałem że ten odcinek wisły został wydzierżawiony przez kogoś innego niż PZW.Rece człowiekowi opadają ;/ I mam nie lada problem gdzie jechac, bo dobrze znam tylko tamte okolice. W grę wchodzą tylko wody okregu płocko-włocławskiego. Oraz miejsca gdzie w miare blisko można podjechać samochodem i zostać na noc. Możecie cos poradzić ? Gdzie jest jeszcze szansa na dużego leszcza? Gdyby nie to że obiecałem staruszkowi to bym sobie wyjazd darował ,ale już zaklepane i nie chce jechac zupełnie w ciemno
Byłem dzisiaj (12 lipca) od godziny 6:00 do 12:00 i hmm nic ciekawego na spławik nic jakaś sama drobnica stukała. Na sprężynę no tu było trochę ciekawiej weszły 3 krąpie i 1 karpik (niestety nie udało mi się go na brzeg wyciągnąć, gdyż się przed nim zerwał)
(2011/07/12 13:06)
kolo wlocka to oczyszczalnia,ja ostatno tam polapalem ladne leszcze,woda na wisle wysoka wiec spokojnie mozna wedkowac,sluza tam tez woda wysoka wiec ryba weszla,na kamieniach kolo sluzy karpiki biora.ogolnie wisla odzyla,puscili wode z tamy i rybki wracaja na swoje zerowiska.polamania
też mam prośbę o instrukcje jak tak dojechać i czyta woda przypadkiem nie jest już pod władaniem p.Kaczmarka.
na oczyszczalnie jedziesz jak na azoty,na krzywa gore,gabinek,tylko przy serwisie skani skrecasz w prawo i jedziesz az do walow,skrecasz jeszcze raz w prawo i do samego konca wzdloz walu.wiem ze dziwnie ta moja nawigacja brzmi,ale tak najprosciej wytlumaczyc.a tak wogole to sobie zobacz na tym portalu mapke,wpisz czego szukasz w skrypcie lowiska i rzeki wielkie,jest cala mapa,mozna sobie spokojnie zobaczyc.
te główki po drugiej stronie oczyszczalni to najlepsze miejscówki w okolicach Włocławka, ale niestety prawo do tej wody ma p.Kaczmarek i u niego trzeba wykupić dodatkowe zezwolenie, gdzie to się wykupuje tego nie wiem,w necie jest adres i telefon do p.Kaczmarka