Wisła- czy warto jechać
utworzono: 2010/09/04 11:30
czy ktos wie jaki jest stan wody w wisle lub ilownicy w goczalkowicach zdroju
[2010-09-04 11:30]
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w Lubelskim w Deblinie nie ma po co jechać byłem dzis rano ze spinningiem i nic woda wysoka kawa z mlekiem,zalane tak że nie bardzo jest skąd rzucac,jedyny rezultat to 2 zerwane przynęty i wnerw z samego rana [2010-09-04 12:44]
U mnie na Mazowszu normalny stan wynosi 3,05. Na jutro nadają 6.30 ........ porażka , stare koryta i rozlewiska też bez szans.... :-/ !!!! Ten rok to masakra!!!! pozdro mam nadzieje że u Ciebie lepiej. [2010-09-05 01:15]
Witam.Panowie ,a wie może ktoś jaki poziom Wisły w okolicach Oświęcimia ?
[2010-09-05 08:37]
Widzę kolega OOkon przechodzi to samo co ja,jestem strasznie zawiedziony Wisłą w tym roku bo nie było nawet kiedy na niej sensownie połowić,wiosna wysoka woda,lato wysoka woda,jesień znów to samo a zaraz będzie zima i nic z łowienia [2010-09-05 08:43]
Obecna Wisła to jak wspomnieli wcześniej Koledzy jest wielką wędkarską porażką, nie oznacza to że nic się nie da złowić bo takie przypadki odnotowane są przez moich Kolegów.
Wisła poszerzyła swe koryto o co najmniej 10 metrów po każdym z brzegów. Fajne miejscówki które w zeszłym roku byly jak najbardziej dostępne teraz są przykryte wodą i można sobie tylko popatrzyć stojąc na 3 metrowej wymytej z brzegu skarpie na wierzchołki krzewów które zdradzają że właśnie tam było nasze ulubione miejsce.
Przykre teraz kiedy się to wszystko uspokoi, o ile się uspokoi będzie trzeba na nowo poznawać rzekę.
[2010-09-05 10:04]
Przy tej wodzie nawet nie da się poznać a nawet jak zrobimy jakieś rozeznanie o stan wody się za tydzień zmienia i od nowa to samo,żeby teraz coś trafić na Wiśle trzeba mieć szczęście i samozaparcie bo trzeba więcej czasu poświęcić a nie tak jak ja to robiłem przy normalnym stanie wody,że wpadam na godzinę rzucam wyciągam wypuszczam i wracam,moje bankowe jesienne miejscówki na szczupaczki strasznie się zmieniły,woda opadnie i będę musiał szukać od nowa :/ [2010-09-05 10:10]
Przy tej wodzie nawet nie da się poznać a nawet jak zrobimy jakieś rozeznanie o stan wody się za tydzień zmienia i od nowa to samo,żeby teraz coś trafić na Wiśle trzeba mieć szczęście i samozaparcie bo trzeba więcej czasu poświęcić a nie tak jak ja to robiłem przy normalnym stanie wody,że wpadam na godzinę rzucam wyciągam wypuszczam i wracam,moje bankowe jesienne miejscówki na szczupaczki strasznie się zmieniły,woda opadnie i będę musiał szukać od nowa :/
STUPROCENTOWA RACJA! TEN SEZON JEŚLI CHODZI O WISŁĘ TO PORAŻKA TOTALNA!
[2010-09-05 11:24]
Ale z tydzien temu na Wiśle było już u mnie ładnie,woda ładnie opadła odsłoniła częściowo przelewy i główki,porobiły się ładne wyspy i zakola ze spokojną wodą już liczyłem że jesień nad wisłą znów będzie owocna...no ale oczywiście znów zaczęło padać :] [2010-09-05 12:56]
w tczewie to samo wczoraj bylo glowki widac dzisiaj zalane w srode podejdzie woda pod samo koryto 5 raz w tym roku tragedia...
[2010-09-05 13:27]
Witam kolegów. Właśnie wróciłem znad Wisły na Wale Miedzeszyńskim na wysokości Wawra. Miałem cichą nadzieję że dzisiaj połapię. No niestety,wysoki stan wody, zamulona i w znane mi miejsca nie da się już dojść. Przeszedłem z kilometr no i kiszka. Zgadzam się że Wisła w tym roku jest dla wędkarzy bardzo kapryśna. Ciekawy jestem który z wędkarzy aż tak zawinił że teraz Wisła się odgryza :)))))) Pozdrawiam
[2010-09-05 14:58]
Ja wróciłem właśnie ze spaceru nad wisła,bez wędki oczywiście,czysta rekreacja dziś jak to w niedziele :) no i niestety wisła wystąpiła z brzegów podchodzi pod wał znów niesie ze sobą drzewa i reszte śmieci...
Panowie kiedy to się ustabilizuje ????
[2010-09-05 17:25]Wracając dziś z Narwi W okolicach Nowego Dworu Mazowieckiego i przejeżdżając przez Wisłę poziom wody naprawdę wzrósł .Woda niosła ze sobą śmieci a nawet połamane drzewa ,po prostu kawa z mlekiem.woda podchodzi pod wały.Woda na Narwi w okolicach Modlina tak samo przybiera.
[2010-09-05 21:26]
Witam ponownie. Z tego co zapowiadają fala kulminacyjna we wtorek. Może potrwa to około dwóch dni i zacznie spadać. Jeżeli opadnie na tyle że można będzie wejść na główki itd. to jeszcze połapiemy. Oby pogoda dopisala. Pozdrawiam i połamania.
[2010-09-05 21:33]
Ja słyszałem że ostatnio na wiśle jak woda po ostatnich falach opadała to niezle zębate brały na spinning,ale niestety wtedy byłem w warszawie i nie miałem czasu na łowienie,może ktoś to potwierdzi ? [2010-09-05 21:39]
Dzwoniłem teraz do kolegi,pomimo ,iż nie byłem ok tyg. na Wiśle i mowi ,że woda spadła ok 60-70cm (okolice Dęblina).Spróbuję jutro i ew.na łache w Stężycy.
[2010-09-11 22:06]
Dziś wróciłem z Kazimierza-powiem jedno MASAKRA,byłem tam rok temu o tej samej porze i woda jest większa o jakieś 1,5-2 metry,o syfie w niej płynącym nie wspomnę. Szkoda że ten rok jest taki kapryśny jeżeli chodzi o opady.
[2010-09-11 23:06]
Woda trochę spada u mnie w Dęblinie,ale dalej straszna kawa z mlekiem...jedyne na co teraz można liczyć to na bolenia przy odrobinie szczęścia,ale puki co odpuściłem wisłe jeżdże po róznych dołkach chociaż i w nich często woda podniesiona bo gruntowo podchodzi [2010-09-12 11:13]
Witam
W okolicach Wału w Wawie nie ma co liczyć na wędkowanie.
Trzy godz. temu sprawdzałem stan wody,wysoki.
Mam nadzieję że za tydzień na weekend już będzie na tyle nisko że powędkuję.
Pozdrawiam
[2010-09-12 21:38]
Witam :) To znowu ja ....Panowie wie może ktoś jaki jest stan wody w Wiśle w okolicach Oświęcimia ?
[2010-10-02 08:47]
Witam :) To znowu ja ....Panowie wie może ktoś jaki jest stan wody w Wiśle w okolicach Oświęcimia ?
Mam zamiar dzisiaj tam podjechac, konkretnie w okolice Bierunia. Napisze potem co i jak.
[2010-10-03 10:42]
Lepiej tu zajrzeć niż prosić się ciągle http://www.pogodynka.pl/hydrobiuletyn.php
tu przynajmniej mówią prawdę :lol:
[2010-10-03 12:56]
Wczoraj w Okleśnej było 175 a dzisiaj 132 brania były bardzo chimeryczne za to drapieżnik szalał
[2010-10-03 13:01]
Od wczoraj nie widzę sensu jechać na drapieżnika nad Wisłę w Warszawie i Narew w okolicach Modlina. Woda jeszcze przybiera, ciśnienie wysokie. Optymistyczne prognozy dopiero pod koniec tygodnia.
[2010-10-03 16:13]
byłem dziś na wiśle 4 godzinki 2 feedery czerwony i pęczak {Baranów Sandomierski} i efekt płoć 25cm krąp 23cm i tyle ,ogólnie w tym roku dużo czasu spędziłem nad Wisłą na odcinku Szczucin -Baranów,jak tylko stan wody na to pozwalał,ale z rybami to słabiutko ,pozdrowienia [2010-10-03 19:33]