Wiosenny kociolek
utworzono: 2016/03/17 13:36
Kociolek strika prazonki jak kto woli nie wazne jak niesie nazwee
kto choc raz sprobowal wie ze nie ma nic lepszego.
Klimat na dzialce nad woda gdziekolwiek da sie rozpalic
ognbisko zeby postawic kociolek.
Jezeli ktos ma jakies swoje wlasne pomysly przepisy
a chcialby sie podzielic prosze o wpisy [2016-03-17 13:36]
U nas TO sie nazywa DUSZONKI albo BUNCLOK.
Składniki:;
ziemniaki
marchew (nie musi być)
kapusta
boczek
wędlina /kiełbasa
cebula
przyprawy
[2016-03-17 18:36]
U nas TO sie nazywa DUSZONKI albo BUNCLOK.
Składniki:;
ziemniaki
marchew (nie musi być)
kapusta
boczek
wędlina /kiełbasa
cebula
przyprawy
U mnie podobnie, tyle że bez kapusty a za przyprawy robią rośliny które znajdę w okolicy. Pokrzywa, krwawnik, komosa (lebioda), bluszczyk kurdybanek, korzeń łopianu, szczaw, chrzan, koniczyna, liść dębu, szyszka sosny,mniszek, tasznik, babka, stokrotka i wiele innych. Zawsze się znajdzie coś jadalnego :) [2016-03-17 19:07]
W zeszłym roku "kucharzyliśmy" w starszawym chyba aluminiowym garnku, a w środku co kto miał: kiełbasa, boczek, nawet golonki kawałek, pieprz i sól oraz pokrzywa.
O liściach dębu nie pomyślałem choć wiem, że dodają do ogórków kiszonych. Korciło nas rybkę dorzucić, ale pomysł porzuciliśmy :-) [2016-03-18 17:21]
przy dłuższych wyprawach to norma, wedkarz musi konkretnie zjeśc , aby miał siły holowac ryby:)))) [2016-03-18 22:42]
Chyba sobie kupię ten kociołek - smakowicie to wygląda i pewnie smakuje super :-)
JK [2016-03-19 09:16]