Wiosenny kociolek

/ 6 odpowiedzi
Kociolek strika prazonki jak kto woli nie wazne jak niesie nazwee
kto choc raz sprobowal wie ze nie ma nic lepszego.
Klimat na dzialce nad woda gdziekolwiek da sie rozpalic
ognbisko zeby postawic kociolek.
Jezeli ktos ma jakies swoje wlasne pomysly przepisy
a chcialby sie podzielic prosze o wpisy 

Podgl±d zdjêæ na forum dostêpny jest tylko dla zalogowanych u¿ytkowników.

u?ytkownik26223


U nas TO sie nazywa DUSZONKI albo BUNCLOK.
Sk³adniki:;
ziemniaki 
marchew  (nie musi byæ)
kapusta 
boczek
wêdlina /kie³basa
cebula 
przyprawy
  (2016/03/17 18:36)

Jakub Wo¶


U nas TO sie nazywa DUSZONKI albo BUNCLOK.
Sk³adniki:;
ziemniaki 
marchew  (nie musi byæ)
kapusta 
boczek
wêdlina /kie³basa
cebula 
przyprawy
 

U mnie podobnie, tyle ¿e bez kapusty a za przyprawy robi± ro¶liny które znajdê w okolicy. Pokrzywa, krwawnik, komosa (lebioda), bluszczyk kurdybanek, korzeñ ³opianu, szczaw, chrzan, koniczyna, li¶æ dêbu, szyszka sosny,mniszek, tasznik, babka, stokrotka i wiele innych. Zawsze siê znajdzie co¶ jadalnego :) (2016/03/17 19:07)

SlawekNikt


W zesz³ym roku "kucharzyli¶my" w starszawym chyba aluminiowym garnku, a w ¶rodku co kto mia³: kie³basa, boczek, nawet golonki kawa³ek, pieprz i sól oraz pokrzywa.
O li¶ciach dêbu nie pomy¶la³em choæ wiem, ¿e dodaj± do ogórków kiszonych. Korci³o nas rybkê dorzuciæ, ale pomys³ porzucili¶my :-) (2016/03/18 17:21)

pstrag222


przy d³u¿szych wyprawach to norma, wedkarz musi konkretnie zje¶c , aby mia³ si³y holowac ryby:)))) (2016/03/18 22:42)

JKarp


Chyba sobie kupiê ten kocio³ek - smakowicie to wygl±da i pewnie smakuje super :-)
JK (2016/03/19 09:16)