Wiosenne przynęty szczupakowe

/ 9 odpowiedzi
Witam. Mam pytanie: na co łowić wiosną szczupaka? Chodzi mi o rodzaje przynęt, wielkości i wogóle wszystko, co na ten temat wam wiadomo. Proszę o odpowiedz.
u?ytkownik1444

Po zimie powinien intensywnie żerować . Tylko pamiętaj o okresie ochronnym.
Próbuj łapać na róznego typu przynęty spinningowe. Na początek próbuj obrotówkę. Tylko najpierw poobserwuj wodę a nie rzucaj gdzie popadnie. Wiele osób tak robi i robią błąd. Szczupaka trzeba rozpracować. Zgłoś się do mnie na pw dam Ci link do artykułu. Nie bedę tu umieszczał bo zostanie on uznany za spam (2010/02/15 16:44)

guliwer1992

Witam. Ja wędkuje na Warcie okolice Wronek u mnie sprawdza się na szczupaka duże kopytka tak z 8-11 cm na główce 7-10g. Ale złowiłem parę ładnych sztuk na obrotówki w rozmiarach 3-4 w kolorze czerwonym z czarnymi kropkami. Ja prowadzę przynętę w pobliżu zarośli. Szczupaka można znaleźć w pobliżu powalonych drzew i w zarośniętych zatoczkach. Pozdrawiam i życzę połamania (2010/02/19 20:24)

MaReX28

Na szczupaka w maju to często zabieram kopyta 7-9cm w różnych kolorach ale z rególy to żółty z czarnym grzbietem lub czerwonym oraz woblery w podobnych rozmiarach. Woblerki w różnych wzorach ale najlepsze to przede wszystkim różnego rodzaju imitacje szczupaka oraz okonia albo płoci. Możesz też oczywiście eksperymentować z rodzajami i kolorami. Pozdrawiam (2010/04/26 21:04)

paco69

Powiem tak to zależy od upodobania naszego szczupłego. Popróbuj na wahadłówkę na dobry początek powinno pomóc ale nie jest to reguła także próbuj kombinuj z czym się da wtedy  odnajdziesz swoją najlepsza przynętę na dane łowisko.

(2010/05/05 23:45)

pike2

ja bym ci polecił twistery 5 do 10 cm w kolorze perłowym, próbowałem ich na kilku rzeczkach i jak do tąd najlepiej mi sie sprawdziły, wiekszosc moich ryb własnie na nie złowiłem, szczupak okoń sandacz i w zeszłym roku skusił sie nawet boleń. (2010/06/05 23:18)

SpiningZiom

Ja wychodze z zalozenia ze rybe trzeba prowokowac , w zeszlym zezonie stracilem kopytko , ale zostala mi sama glówka Jigowa  i odziwo tak ja prowadzilem agresywnie ze sie szczupak skusil :]

Sprawdzaj  kolego jedna przynete , potem nastepna itd , wkoncu trafisz na te najlepsza.

(2010/06/06 12:56)

FanAtyk

ja bym ci polecił twistery 5 do 10 cm w kolorze perłowym, próbowałem ich na kilku rzeczkach i jak do tąd najlepiej mi sie sprawdziły, wiekszosc moich ryb własnie na nie złowiłem, szczupak okoń sandacz i w zeszłym roku skusił sie nawet boleń.

Mam dokładnie to samo - perłowy twister jak na razie jest moją najpewniejszą przynętą na okonie i szczupaki - jak nic danego dnia się nie dzieje to na perle prawie zawsze coś się uwiesi :) (2010/06/08 12:25)

u?ytkownik31907

grunt to wierzyc w przynete hehe czasami tylko to nas ratuje .... bo nie ma cudownych przynet typy wrzuc mnie do wody a rybka murowana. (2010/06/09 10:29)