Wioletta Villas nie żyje

/ 14 odpowiedzi
Zmarła w wieku 73 lat.
[*]
LuceKK

[*] (2011/12/05 23:15)

ola86

[*] (2011/12/05 23:41)

89krzysztof

Każdego dnia ktoś umiera, nie róbmy z tego sensacji.  (2011/12/06 07:58)

sliwka15

Każdego dnia ktoś umiera, nie róbmy z tego sensacji. 

Nikt nie robi z tego żadnej sensacji. (2011/12/06 08:31)

89krzysztof

Ale osobny temat na forum już ktoś zakłada, a nie każdego dnia się takowy pojawia.  (2011/12/06 10:06)

sliwka15

a każdego dnia pojawia się temat
"

Perfumy dla wybranki"

założony przez Ciebie?

(2011/12/06 10:42)

sliwka15

Nie chcę być dokuczliwy... No ale co prawda to prawda. (2011/12/06 10:43)

jurek

To smutne , kraj nasz stracił bardzo utalentowaną osobę
(2011/12/06 11:29)

u?ytkownik97673

To smutne , kraj nasz stracił bardzo utalentowaną osobę

Cały świat traci codziennie ludzi wartościowych , dobrych , szczerze kochanych i szczerze kochających np : zwierzęta . Villas ( "Wieczny odpoczynek racz jej dać panie ") -  moim zdaniem nie kochała szczerze naszych "braci mniejszych  ". Skąd takie przypuszczenia ? Wysnułem ten wniosek na podstawie prostych spostrzeżeń  : jeżeli Wioletta  Villas , była tak zagorzałą miłośniczką zwierząt - to skąd upodobania do białych futer z norek , soboli , futrzanych szub ozdabianych sztucznymi diamentami  , jedwabnych rękawiczek , ozdób z kości słoniowej ( przypis : lubianych też przez Jana Pawła II  ) ? Kiedyś na forum wspomniałem o śmierci Amy Winehouse ( utalentowana artystka , zdobywczyni 5 nagród Grammy ,a nie potrafiąca tak po prostu , po ludzku żyć ) . Nazwano ją wówczas w sposób , sprowadzający ludzki obyczaj do rangi kloacznej , głoszący psienie obyczajów "ZWYKŁĄ , ZARZYGANĄ PIJACZKĄ". Owszem , artystka ta dała się kompletnie zczołgać , sięgnęła dna. Czy aby jednak   te prostackie określenia były do końca słuszne ?  Villas , choć dożyła wieku znacznie bardziej zaawansowanego niż owa Winehouse  - też była osobą , którą determinowały tendencje niezwykle autodestrukcyjne. Również miała problemy z uzależnieniem od morfiny , alkoholu , również koloryzowała swoją biografię i rzadko kiedy można było spotkać prawdziwie opowiedziany życiorys , zwłaszcza kiedy robiła to ona sama . Villas owego czasu pławiła się luksusie , unosząc się przy tym  dumą - niczym balon w powietrzu . Balon jednak pękł .Wszystkie balony pękają. Jak zawsze tradycyjnie modlę się w intencji zmarłych :   

Wieczny odpoczynek

Wieczny odpoczynek racz im dać, Panie,
a światłość wiekuista niechaj im świeci.
Niech odpoczywają w pokoju.
Amen.

(2011/12/12 21:39)

u?ytkownik97432

Szkoda. A taka fajna była. Taka prawdziwa artystka. Hehehe. Rzec by można amerykańska! Koty u mnie na osiedlu ładniej miauczą w marcu. [*] (2011/12/12 22:11)

tryfta

A to dlatego pewnie tak ostro księżyc świcił. (2011/12/12 23:00)

u?ytkownik97432

No świecił kolego, bo nic się w sumie nie stało. Jak który z nas pogibnie, to tez będzie księżyc świecił. Nie widzę powodu dla którego by miał nie świecić. W ogóle nie kapuję, kto ją zrobił taką gwiazdą. Każdego szkoda, ale bez przeginania. (2011/12/13 15:32)