Zaloguj się do konta

Wielka tragedia w kopalni ...

utworzono: 2009/09/18 16:31

Cześć pamięci dla górników którzy odeszli , wyrazy współczucia dla rodzin górników-- napewno byli w śród nich wędkarze ... [2009-09-18 16:31]

kielon39

Współczucia <*> [2009-09-18 16:53]

hubi

15 lat przepracowałem na dole w kopalni i wiem dobrze jaka to praca i jaki wyzysk jest tam jaedno co moge dziś powiedzieć to współczuje bardzo rodziną gorników i życzyć tym co przezyli szybkiego powrotu do zdrowia. [2009-09-18 20:05]

Dopiero teraz obejrzałem wiadomości i wiem co się stało , rzeczywiście wielka tragedia . Szkoda tych ludzi , należy im się większy szacunek bo idąc do pracy tak naprawdę nie wiedzą czy z niej wrócą . [2009-09-18 20:16]

uklejka

Wyrazy współczucia dla rodzin zmarłych, do lekarzy wielka prośba róbcie wszystko aby rannym jak najlepiej pomóc.
Ale jest i sprawa bulwersująca, w tv 24 był wywiad z żoną górnika który miał być na emeryturze już 14 , a musi odpracować dni za chorobowe i dni wolne za oddaną krew innym, sam teraz jest poparzony i cierpi.
O ZGROZO CHCE SIĘ WYĆ!!!!!.

[2009-09-19 11:05]

gg003

Dokładnie , dni chorobowe musimy niestety odrabiać , chyba , że to był rewir wypadkowy to jeszcze tego nie trzeba, dodatkowo wojsko musimy odrobić, nóż się w kapsie otwiera a te barany chcą nam wprowadzić charówe do 65 lat , jednym słowem porażka roku [2009-09-19 12:59]

gg003

Wyrazy współczucia dla rodzin poległych górników [2009-09-19 13:00]

hubi

Niestety to co oni robią z ludzmi pracujacymi na dole to czyste smykarstwo tak było a jak jest teraz to naprawde brak słów ja niestety po namowach żony odszedłem z zawodu troszke żal ale jest jak jest,jedno tylko moge powiedziec koledzy nie dajcie się. [2009-09-19 20:01]

maksymilian 42

Wyrazy współczucia dla Rodzin górników którzy zginęli w kopalni w Rudzie Śląskiej składają Członkowie Koła PZW Lubmor oraz Zarząd Koła. maksymilian 42 [2009-09-21 19:48]

Norbert Stolarczyk

Wyrazy współczucia da rodzin zmarłych górników i życzenia szybkiego powrotu do zdrowia górnikom którym Bogu dzięki udało się przeżyć oraz serdeczne podziękowania dla ratowników górniczych za pomoc w odnalezieniu poszkodowanych górników.
Koło w nr 27 w Brwinowie
[2009-09-22 08:03]

Pracuje w kopalni. U mnie tez nie tak dawno był taki wypadek. Było tak samo jak teraz, tylko mniej było ofiar.

Takie sytuacje sa spowodowane ciąglą nagonką rządową na zakłady górnicze.
mY, GÓRNICY, SŁYSZYMY JUZ OD ŁADNYCH KILKU LAT JEDEN TEKST:

-jesli nie bedzie wyników ekonomicznych na plus, jesli kopalnie przyniesie straty, TO KOPALNIA ZOSTANIE ZAMKNIETA.

Zarówno zwykli robotnicy, jak i dyrekcja zakładów górniczych, maja świadomość tego, że jesli bedą przestoje, nie będzie wydobycia, a nie będzie wydobycia, nie będzie zysku, czyli stracimy robotę.

Dlatego kopalnie zaczęły oszczędzać na wszystkim, począłwszy od sprzętu, narzędzi, wypłat, na bezpieczeństwie skończywszy.

Dziś DONEK zarządał wyjaśnień - tak słyszę w TV. tO JA dONKOWI ODPOWIADAM:

OSKARŻAM RZĄD RP, POPRZEDNIEJ JAK I OBECNEJ KADENCJI O SPROWOKOWANIE KATASTROF W KOPALNI WUJEK, RYDUŁTOWY I HALEMBA, przez swą politykę niszczenia polskiego górnictwa, nagonkę i szantaż ekonomiczny. TO RZĄD PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA TE WSZYSTKIE TRAGEDIE! NIKT INNY!

Natomiast teraz będą szukać winnych i obiecywać cuda rodzinom poszkodowanych, bo to takie medialne!

Opowiedziałbym Wam, jakimi narzędziami posługują się górnicy, jakich materiałów muszą używać, jakim sprzętem dysponujemy. Mogę Wam opowiedzieć, jakie urządzenia elektryczne pracują na dole, bo nie ma kasy na nowe! Ja się nie dziwię, że wypadki dręczą górnictwo! Wiem, ze będzie ich jeszcze więcej! [2009-09-22 17:39]

gg003

To jest temat rzeka , można by mówić i mówić, zresztą 1 t tego czornego dla nich większą ma wartość niż życie człowieka, po prostu przestaliśmy się już dawno liczyc.Podam przykład , wizyta urzędu górniczego, śmiech na sali na jakich zasadach i warunkach się to odbywo.Kolega Ghostmir wie , co mam na myśli [2009-09-22 18:39]

gg003

To jest temat rzeka , można by mówić i mówić, zresztą 1 t tego czornego dla nich większą ma wartość niż życie człowieka, po prostu przestaliśmy się już dawno liczyc.Podam przykład , wizyta urzędu górniczego, śmiech na sali na jakich zasadach i warunkach się to odbywo.Kolega Ghostmir wie , co mam na myśli [2009-09-22 18:39]

gg003

UPS sory za podwójny pościk , adminie usuń to . [2009-09-22 18:40]