Wielbiciele psów.
utworzono: 2011/08/01 08:06
Witam w grupie.Powiedzcie koledzy co myślicie o rasie labrador.Mam takiego i jest super.
[2011-08-01 08:06]
Ja w rodzinie również mam Labradora. Bardzo inteligentne, łagodne i karne psy. Jedne z łatwiejszych do ułożenia, uwielbiają dzieci, kochają wodę i zabawy na powietrzu. Tylko mają tendencje do tycia i tego trzeba pilnować. Ja pomagałem kuzynce własnie odchudzić jej suczkę, bo jadła ile i co się dało. Pół roku się z tym zmagałem aż się udało. [2011-08-01 08:15]
Nie jest na łańcuchu ,zdjęcie było robione w czasie remontu ogrodzenia.Wiec wtedy musiałem go trochę pilnować.
[2011-08-01 08:32]
No to całe szczęście :). Bardzo żal mi psów łańcuchowych. A ile lat ma ta "czekolada"? [2011-08-01 08:39]
Ja mam mieszańca - po prostu kundelek :)
Niestety głuchnie bidotka :(
Co do labradorów to lubię te psy ale wg mnie przez całe życie maja charakter szczenięcy i ciągle chcą sie bawić i szaleć(przynajmniej ja miałem styczność z kilkoma takimi psami), a czasem jest to uciążliwe.
A jestem wielkim fanem owczarków niem. i border collie i chartów
@hafeed8 - muszę Ci powiedzieć że masz pięknego pieska [2011-08-01 08:56]
ja takze lubie psy lecz moim pupilem jest owczarek kaukaski bardzo madry pies lubi dzieci choc czeba na niego uwarzac tak jak z kazdym psem jest razem na ogrodzie z suka labladora bardzo sie lubia
[2011-08-01 09:18]
Co do labradorów to lubię te psy ale wg mnie przez całe życie maja charakter szczenięcy i ciągle chcą sie bawić i szaleć(przynajmniej ja miałem styczność z kilkoma takimi psami), a czasem jest to uciążliwe.
moim zdaniem to czy maja charakter szczenięcy zależy od warunków, w których mieszkają. Chodzi mi o otoczenie i to, jak się psa ułoży. Labrador to pies, który potrafi być bardzo odpowiedzialny. Taki labrador może cały dzień biegać i bawić się z dziećmi by potem znowu zająć rolę psa przewodnika i pomagać osobom chorym w życiu codziennym oraz w rehabilitacji ... A to że mają duży zapał i moc energii to już inna bajka.
A jakie owczarki niemieckie lubisz? ja długowłose.... mmmmmmmmm ale one wyglądają super. [2011-08-01 11:06]
Nie macie chyba pojęcia jaki szczenięcy charakter maja Rottweilery. To są tak miłe, przytulne i przyjazne psy, jak rzadko która rasa. Moja młodsza córka wychowała się w towarzystwie dwóch Rottweilerów. Jako dwulatka spała na nich zwinięta miedzy ich łapami, mogła wejść na nie, położyć się, pakowała im paluszka do oka, ucha, nosa, dmuchała w ucho I NIGDY żaden pies nawet nie mruknął na dziecko. A nie daj Boże żeby ktoś obcy chciał za blisko podejść do dziecka. Mój kolega, którego psy znały i tolerowały, chciał na przywitanie pogłaskać moja córcię po głowie i w ułamku sekundy jego ręka była w zębach Vegi. Ktoś, kto Rottweilery ma za "psy-mordercy", to po prostu nie zna się na psach i nie zna psów wcale. [2011-08-01 11:17]
Witam u mnie w rodzinie Owczarek Szkocki Coli (wabi się Majlo towarzysz wypraw wędkarskich) i kotka rasy Pers zgadzają się bez problemu szczególnie jak pies wraca ze mną z ryb to tak go pilnuje że hej.
Pzdr.
[2011-08-01 11:38]
@Mastiff:ja do Rottweilerów nic nie mam. Nie lubię tych psów ale wiem że to nie mordercy. Trzeba takiego zresztą jak wszystkie psy ułożyć. Jak się nad nim znęcasz to każdy pies w końcu kogoś zaatakuje.
@Edi fajna parka :) niezłe zdjęcie. [2011-08-01 11:48]
Parka fajna zgadza się @jamesbond tylko też czasami się kłócą a ślady kłótni przez kilka dni nosi pies Majlo na nosie co zresztą widać na zdjęciu he,he.
Pdr
[2011-08-01 12:03]
Odnośnie Rottów, to są to psy owszem łagodne ale dla właściciela, najbliższej rodziny, bardzo przywiązują się do mieszkańców i nie pozwolą się nikomu z zewnątrz zbliżyć zbytnio do ich rodziny, bo za taką uważają mieszkańców z którymi przebywają.
Wszystko opiera się o wychowanie tak jak wspomniał james...
I to czasem nie wystarczy jak właściciel wychowuje ale także dobrze jest poddać takiego psa fachowej tresurze (nie mówię tu o tresurze przez tresera psów policyjnych czy też wojskowych bo tacy często się zajmują zwykłymi psami).
Ja posiadam boksera, jest łagodny z reguły, jednak gdy ktoś obcy po prostu wlezie mi do domu a zdarza się i to, potrafi skutecznie wypędzić taką osobę. Jeży włosy oraz nabiera bojową pozycję.
Jeszcze nie zdarzyło się aby kogoś ugryzł. I mam nadzieję że się to nie zdarzy.
[2011-08-01 13:49]
I oczywiście popełniłem kilka błędów w tresurze ale tego już nie dam rady uregulować.
To mój pierwszy taki duży pies i rasowy. A więc błędy wychowawcze były do przewidzenia.
[2011-08-01 13:51]
Każdy przedstawiciel tej wspaniałej grupy czworonogów to wspaniałe stworzenie , uwielbiam to jak współpracują z człowiekiem i jakie są wytrwałe.Czuje się smutny przechodząc codziennie koło krzywd , które człowiek potrafi wyrządzić .Szanuje te zwierzęta i próbuje je zrozumieć , nie cierpie gdy nazywa się psa "mordercą" mimo gdy to ludzie często zachowują się jak bestie.
Ulubioną grupą psów , są psy typowo myśliwskie , uwielbiam to jak mocno wyspecjalizowały się
w czynności ,która jest esencją współpracy człowieka ze zwierzęciem.
Moim czworonożnym przyjacielem jest mieszanka posokowca.
Jest strasznie energiczny , przyjacielski i bardzo inteligenty , niestety skubaniec zeżre dosłownie wszystko -biorąc go na ryby jest wstanie pozbawić mnie zanęty , kukurydzy a nawet robaków.
Uwielbia pływać i przedzierać się przez leśne szuwary.
[2011-08-01 14:20]
Każdy przedstawiciel tej wspaniałej grupy czworonogów to wspaniałe stworzenie , uwielbiam to jak współpracują z człowiekiem i jakie są wytrwałe.Czuje się smutny przechodząc codziennie koło krzywd , które człowiek potrafi wyrządzić .Szanuje te zwierzęta i próbuje je zrozumieć , nie cierpie gdy nazywa się psa "mordercą" mimo gdy to ludzie często zachowują się jak bestie.Zdrowy pies, który nie był krzywdzony i nie ma takiego strachu do ludzi itp. nigdy nie powinien sam z siebie zaatakować. Sorry jak często widzę jak idę na tramwaj jak ludzie przez ogrodzenie głaszczą psa.... przecież to jego teren i jak mu się coś nie spodoba to później pretensje można mieć tylko do siebie i do własnej głupoty. Pies sam z siebie nie zaatakuje. Trzeba go albo sprowokować albo musi dostać komendę "atak" ... niestety psy zaniedbane przez ludzi a także sztucznie przez niego stworzone przez mieszanie genów itp. nie są takie jak zrobione przez matkę naturę. Nigdy nie wiadomo co odbije takiemu jorkowi. Tego psa nie można ułożyć (według opinii treserów z którymi rozmawiałem) d się wyrobić pewne zachowania ale niestety to wszystko. Największą krzywdę psom i innym ludziom robią sami właściciele.... Jeżeli pies jest chowany w sposób agresywny to kiedyś kogoś zaatakuje. Dlatego dbajmy o zwierzęta. :) fajnymorał mi się trafił :D [2011-08-01 15:13]
Witam ! Akurat temat na tą chwilę którą mam w domu :) Ja osobiście wychowywałem się z psem w domu i teraz jak mam własną rodzinę moja córa która ma 9lat chce pieska , to już od dawna ale dopiero teraz zdecydowałem że jest na tyle odpowiedzialna że może mieć pieska :) i tu jest właśnie dylemat bo są właśnie dwie rasy brane pod uwagę , bokser i labrador Może koledzy pomożecie w podjęciu decyzji . Mieszkam w domku jednorodzinnym z dużym placem do biegania tak że będzie miał gdzie się wyszaleć :)
[2011-08-01 15:41]
Witam ! Akurat temat na tą chwilę którą mam w domu :) Ja osobiście wychowywałem się z psem w domu i teraz jak mam własną rodzinę moja córa która ma 9lat chce pieska , to już od dawna ale dopiero teraz zdecydowałem że jest na tyle odpowiedzialna że może mieć pieska :) i tu jest właśnie dylemat bo są właśnie dwie rasy brane pod uwagę , bokser i labrador Może koledzy pomożecie w podjęciu decyzji . Mieszkam w domku jednorodzinnym z dużym placem do biegania tak że będzie miał gdzie się wyszaleć :)
Biorac pod uwagę dziecko, to labrador. Nie potrzebujesz psa obronnego, nie potrzebujesz psa stróżującego, potrzebujesz psa towarzysza, w związku z tym Labrador, Golden, i im podobne jest dobrą do tego rasą.
[2011-08-01 17:12]
ale tak btw:(sorry @Mastiff że pod pod postem :) ale mam wenę a później mogę zapomnieć a to ważne)
musisz poczytać o tych rasach bo Golden Retriever umie zachorować... [2011-08-01 18:00]
Witam kolego proponuję Ci rasę Owczarek Szkocki Coli wspaniały pies w stosunku do dzieci bardzo przywiązuje się do rodziny będzie również doskonałym współtowarzyszem wypraw wędkarskich a jak potrzeba to zapewniam potrafi również być psem obronnym gorąco polecam tą rasę.
Pozdrawiam.
[2011-08-10 19:12]