Zaloguj się do konta

Widawa - Wrocław - Sołtysowice

utworzono: 2010/05/05 07:16

Witam, mam pytanko. czy w okolicach sołtysowic wrocławskich na widawie można coś połowić?

Chodzi mi o drapieżnika - spinning (okoń, szczupak...), ale i o białą rybkę np na spławik lub grunt.

Byłem wczoraj obczaić miejscówkę i widziałem , że woda czyściutka ale i nurt dość szybki.

czy możecie się podzielić swoimi spostrzeżeniami koledzy i doradzić odnośnie tej miejscówki?

POZDRAWIAM

ZIOM7

[2010-05-05 07:16]

krzysiekal

Byłem w poniedziałek kawałek dalej a mianowicie w Świniarach ale bez efektow
[2010-05-05 11:56]

merdoczek22

Ja łowie na Widawie w okolicach Krzyżanowic. pare kilometrów w dół Widawy od Sołtysowic.

Głownie spławiczek i przepływanka, przeważnie trafiaja sie średnie płoteczki i krąpiki na pinke albo białego. Do zanęty dodaje atraktor kolędra i dużo robactwa.

W okolicach Sołtysowic łowi kolega ,, szczupior" (jest na portalu wedkuje) I bardzo dobrze mu idzie wędkowanie na tym odcinku Widawy, np jaźie po 1,5kg.

[2010-05-07 15:21]

szczupior

Biała ryba,,gryzie na całym odcinku od Wilczyc do Rędzina

Pozdrawiam Jarek

[2010-05-10 08:34]

szczupior

Widawa opadła;ryba bierze!!! Z Odry naszło mnóstwo ryby!!!łowiłem praktycznie od poniedzialku codziennie(2-4h)

płoć(duża),kleń jaż;świnki i certy ;piękne jelce25-30cm!! miałem piękna brzanei jak na Widawe duże krąpie 05-0,8 kg

widać jak ,,bolki' walą ogonami i chodzi szczupak.Czyli na razie eldorado do momentu kiedy woda będzie po kostki i kłusiory wejdą na dołki.Pozdrawiam Jarek

[2010-06-11 19:18]

Mosiadz23

Widawa opadła;ryba bierze!!! Z Odry naszło mnóstwo ryby!!!łowiłem praktycznie od poniedzialku codziennie(2-4h)

płoć(duża),kleń jaż;świnki i certy ;piękne jelce25-30cm!! miałem piękna brzanei jak na Widawe duże krąpie 05-0,8 kg

widać jak ,,bolki' walą ogonami i chodzi szczupak.Czyli na razie eldorado do momentu kiedy woda będzie po kostki i kłusiory wejdą na dołki.Pozdrawiam Jarek

nie wiesz jak to sie robi dzwoni na ten nr 507135850 Państwowa Straż Rybacka . Ktoś musi pomagać rybą a kto jak nie my razem pozdrawiam .
P.S gwarantuje wystarczy zadzwonić.
[2010-06-12 09:33]

juzefix

Widawa w okresie wczesnej wiosny, czyli teraz, roi się od różnorodnych rybek tj. krąp , leszcz, ukleja czy kleń. Dzisiaj co prawda, nie złapałem wielu kilogramów ryb, jednak brały leszcze, krąpie, mnóstwo uklei itd. Różnorodność gatunków w Widawie jest bardzo duża, a wędkarzy - jak na lekarstwo. Po za tym dużym kłopotem podczas wędkowania metodą spławikową jest silny nurt. Jednak nigdy nie złapałem jazia.
[2014-03-22 21:04]