Zaloguj się do konta

Wiaderko i tłuczek tak się łowi na Podlasiu..

utworzono: 2011/08/22 20:28
lysy82

WitamChciałem się z Wami podzielić  niemiłym doświadczeniem, jakie spotkało mnie po zalogowaniu na jednym z forów wędkarskich,a dokładnie podlaskim forum.Zalogowałem się i udzieliłem swojego głosu w sprawie kłusownictwa na Podlasiu, nic w tym dziwnego nie było, bo wszyscy pisali; "tak kłusole są, tak trzeba to tępić..." itd., no a ja mam cięty jęzor i napisałem prawdę. Napisałem jak miejscowi wędkarze tłuką na Narwii płoć i zamiast siatki na ryby używają wiaderek, na wiadrach siedzą i złowioną drobnicę walą o dno tego wiaderka, ryby leżą we wiadrze bez wody. Pisałem o różnych patologiach, o tym jak jeden wędkarz pochwalił mi się , że nad Narwią to nawet na elektryczną wędką nie można nic połowić, bo wszystko skłusowane.  Napisałem, że jest mi żal takiej pięknej wody i że dziw bierze na to zachowanie, że dziwna mentalność tych ludzi.   Wiecie jak zareagowano???? - wypi....yli mnie z forum [2011-08-22 20:28]

piotrcarp

widocznie jest to forum samych klusoli wiec dlatego tak postapili byles zbyt uczciwy i to im sie nie spodobalo oby wszyscy wpadli w rece prawa!!!
[2011-08-22 20:46]

withanight88

Podaj adres tego forum. [2011-08-22 20:47]

lysy82

www.forum.ryby.org. Pisałem normalnie, nikogo nie wyzywałem , nie byłem wulgarny. Nie wiem za co się tak obrazili, ale otoczyli mnie ;) i potem ktoś z zarządzających wywalił mnie na zbity pysk. Wydaje mi się, że pewnie za te wiaderka. Jestem pewien, że zostałem wyrzucony niezgodnie z regulaminem forum, choć wracać tam nie myślę.  [2011-08-22 20:56]

lysy82

widocznie jest to forum samych klusoli wiec dlatego tak postapili byles zbyt uczciwy i to im sie nie spodobalo oby wszyscy wpadli w rece prawa!!!
Prawa na Podlasiu nie ma, przez rok łowienia nikt mnie nie sprawdzał, łowię kilka razy w tygodniu i w wielu miejscach. Wiaderko zamiast siatki to normalny widok, na giełdzie samochodowej siatki inne sprzęty do kłusowania się sprzedaje, Narew, Supraśl w okolicach Białegostoku to puste cieki. Na płotkę rzucają się jak hieny, a jak ktoś się odezwie to niestety obrywa. Dobrze, że nie biją za to.

[2011-08-22 21:03]

Marek Tczew

Cala ta sprawa smierdzi , jestwm ciekaw rozwoju sytuacji. Tak niepowinno byc . Pozdrawiam.
[2011-08-22 21:09]

lysy82

Jakiego rozwoju sytuacji? Kiedy napisałem im , że łowiłem na Wisłoku, Sanie, Wiśle , to zwyzywali mnie od warszawiaków i jeden z nich napisał bym zmiatał tam skąd przyjechałem. Nie rozumiem takiego zachowania, tłumaczyłem , że warszawiakiem nie jestem, choć i tam są porządni ludzie, ale i to nie pomogło. Dziwne to i zraziłem się przez to do " pięknego Podlasia". Piękne to może jest, ale jak w telewizji pokazują. [2011-08-22 21:33]

ryukon1975

Dzięki Bogu że nie urodziłem się w tamtej dziczy i mam możliwość łowić w cywilizowanych warunkach.
[2011-08-22 21:48]

lysy82

No Wisłok jest lepszy ;) [2011-08-22 21:59]

lysy82

Z drugiej zaś strony, skoro nad zalewem Siemianówka krążą opinie, że sieci zastawiane przez gospodarzy obsypywane są zanętą, żeby ryba weszła, a nęcenie jest tam zabronione, to co znaczy przy tym małe wiadro.....   [2011-08-23 21:56]

dariuszdyl

www.forum.ryby.org. Pisałem normalnie, nikogo nie wyzywałem , nie byłem wulgarny. Nie wiem za co się tak obrazili, ale otoczyli mnie ;) i potem ktoś z zarządzających wywalił mnie na zbity pysk. Wydaje mi się, że pewnie za te wiaderka. Jestem pewien, że zostałem wyrzucony niezgodnie z regulaminem forum, choć wracać tam nie myślę. 

Jestem też zalogowany na tym forum i sprawdziłem za co dostałeś "zakaz wstępu" i od kogo. Otrzymałeś 4 ostrzeżenia za używanie wulgaryzmów i obrażanie innych. Osoba która dała Ci ostrzeżenia na 100% nie zrobiła tego za nic. [2011-08-24 11:44]

gameover

Jestem też zalogowany na tym forum i sprawdziłem za co dostałeś "zakaz wstępu" i od kogo. Otrzymałeś 4 ostrzeżenia za używanie wulgaryzmów i obrażanie innych. Osoba która dała Ci ostrzeżenia na 100% nie zrobiła tego za nic.

A taki był "śnięty".
[2011-08-24 13:38]

miszczunio

hefeed o jakiej dziczy mowisz? Ja jestem z podlaskiego i nie zauwazylem tu dzikusow. Widac jestes kolega Drzewieckiego i dla ciebie Polska a w szczegolnosci podlasie to dziki kraj. Inne regiony Polski to pewnie kultura na skale swiatowa co? Z kad jestes moze tam pojade i lizne oglady a potem naucze tubylcow z polnocnego wschodu jak byc cywilizowanym swiatowcem. Swoim postem pokazales wielka kulture. Zastanow sie czasem zanim kogos obrazisz.
[2011-08-24 13:51]

ryukon1975

hefeed o jakiej dziczy mowisz? Ja jestem z podlaskiego i nie zauwazylem tu dzikusow. Widac jestes kolega Drzewieckiego i dla ciebie Polska a w szczegolnosci podlasie to dziki kraj. Inne regiony Polski to pewnie kultura na skale swiatowa co? Z kad jestes moze tam pojade i lizne oglady a potem naucze tubylcow z polnocnego wschodu jak byc cywilizowanym swiatowcem. Swoim postem pokazales wielka kulture. Zastanow sie czasem zanim kogos obrazisz.

Nikogo nie obrażałem,skomentowałem tylko zachowania pseudowędkarzy opisane przez kol.łysy82.Skoro Ty tak nie postępujesz to nie wiem dlaczego czujesz się obrażony.
[2011-08-24 14:39]

miszczunio

Dzięki Bogu że nie urodziłem się w tamtej dziczy i mam możliwość łowić w cywilizowanych warunkach.

To Twoje slowa. Fakt, ze sciana wschodnia jest traktowana przez wielu jak Polska B ale tu mieszkaja tacy sami ludzie jak gdzie indziej. Wiem, ze nie miales na mysli wszystkich ale okreslenie dzicz jest nie na miejscu. W karzdym regionie jest kupa klusoli i hamow nie tylko u nas. Nad Wisla czy Odra tez ich nie brakuje. Pozdrawiam i polamania.
[2011-08-24 15:33]

lysy82

www.forum.ryby.org. Pisałem normalnie, nikogo nie wyzywałem , nie byłem wulgarny. Nie wiem za co się tak obrazili, ale otoczyli mnie ;) i potem ktoś z zarządzających wywalił mnie na zbity pysk. Wydaje mi się, że pewnie za te wiaderka. Jestem pewien, że zostałem wyrzucony niezgodnie z regulaminem forum, choć wracać tam nie myślę. 

Jestem też zalogowany na tym forum i sprawdziłem za co dostałeś "zakaz wstępu" i od kogo. Otrzymałeś 4 ostrzeżenia za używanie wulgaryzmów i obrażanie innych. Osoba która dała Ci ostrzeżenia na 100% nie zrobiła tego za nic.

Zacytuj moje wulgaryzmy i pokaż wszystkim ;) To, że dostałem ostrzeżenia , nie znaczy zaraz , ze używałem wulgaryzmów. Człowieku, czy wy macie na tym Podlasiu jakiś kompleks bycia Podlasianinem???????? Dlaczego nie przyznasz mi racji odnośnie kłusoli u was, tylko wytykasz mi wulgaryzmy????  Nie jest wulgaryzmem pisanie , że ludzie na Podlasiu niszczą rybostan rzeki, że zamiast siatki mają wiaderko ;)  [2011-08-24 16:35]

lysy82

[2011-08-24 16:39]

lysy82

Miszczunio  kolego drogi ;)
Czy Wy macie wszyscy jakieś kompleksy??? Czy myślisz, że słowo "dzicz" jest kierowana od razu w Ciebie? Uwierz mi, że są w Polsce gdzie jest kultura nad wodą i nie obrażaj się. Jeśli jesteś wędkarzem z zasadami, to nie powinieneś czuć się winny. [2011-08-24 16:44]

Panowie!!!! Spokojnie, Odkręcamy wentylek...........spuszczamy z oponek ciśnienie i hamujemy piętkami, tak? Po co mam zablokować wątek? [2011-08-24 16:44]

lysy82

Racja. to nie ma sensu [2011-08-24 16:48]

bigrybka95

Widze podlasie drugie lubuskie....
Ja sam wędkuje na Odrze od roku , więc to chyba mieści się w normie ze nie spotkałem się z działalnością żadnej straży , ale wędkarze którzy lowią od 30 lat na tym odcinku ,i żadnej kontroli -???? Miejsce zapomniane przez boga... albo raczej  kłusowniczy raj.
[2011-08-24 16:57]

Jack14

Spokojnie koledzy tylko bez A i B bo tak samo jest wszędzie. Są ludzie normalni i nienormalni, są wędkarze są kłusownicy, są rybacy są inne ufoki ;-)

[2011-08-24 16:59]

ryukon1975

To Twoje slowa. Fakt, ze sciana wschodnia jest traktowana przez wielu jak Polska B ale tu mieszkaja tacy sami ludzie jak gdzie indziej. Wiem, ze nie miales na mysli wszystkich ale okreslenie dzicz jest nie na miejscu. W karzdym regionie jest kupa klusoli i hamow nie tylko u nas. Nad Wisla czy Odra tez ich nie brakuje. Pozdrawiam i polamania.

Może niezbyt zgrabnie to ująłem,z całą pewnością nie miałem zamiaru obrażać ściany wschodniej.Sam jestem z podkarpackiego a do Ukrainy mam sto kilometrów.Pozdrawiam.Połamania.
[2011-08-24 16:59]

Widze podlasie drugie lubuskie....
Ja sam wędkuje na Odrze od roku , więc to chyba mieści się w normie ze nie spotkałem się z działalnością żadnej straży , ale wędkarze którzy lowią od 30 lat na tym odcinku ,i żadnej kontroli -???? Miejsce zapomniane przez boga... albo raczej  kłusowniczy raj.

Z jakiego rejonu lubuskiego jesteś?

[2011-08-24 17:02]

lysy82

Kolegom z Podlasia trzeba tłumaczyć, że nie są gorsi, ja w swoim regionie po prostu nie spotkałem się z takimi zachowaniami, dlatego próbowałem z kimś konkretnie pogadać, to wszystko. A o co się tu obrażać? To ja też mam się czuć gorszy, bo mi kołpaki z auta spod domu buchnęli??? ;) Myślałem, że tam choć jeden się znajdzie, który potwierdzi jak jest z tym kłusowaniem, a tu znowu atak.   [2011-08-24 17:07]

lysy82

Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji , pozdrawiam i nie wracam do tematu. ;) [2011-08-24 17:09]