Wędzisko spinningowe Jaxon

/ 17 odpowiedzi
Mam zamiar kupić wędzisko spinningowe Jaxon G Virtuoso Sensitive Spin cw 2-12 gram. Szukam opinii o tej wędce bo jest ich bardzo mało. Będę łowił na płytkiej wodzie do 2m okonie, jazie, klenie. 

Z góry dziękuje i pozdrawiam
u?ytkownik64718

A może przed kupnem warto poczytac trochę opini innych wędkarzy o wędziskach jaxona, i wtedy będziesz kolego wiedział lub się domyślisz dlaczego o tych spiningach tak mało piszą. (2012/08/21 18:26)

Michu14

dlaczego ? spinningi jaxona są jakieś złe czy coś ? (2012/08/21 18:28)

Michu14

widzę wiele negatywnych opinii :/ ale nie mam więcej kasy na wędkę. Proszę piszcie opinie jak sprawuje się wasz sprzęt z Jaxona (2012/08/21 18:41)

u?ytkownik104372

widzę wiele negatywnych opinii :/ ale nie mam więcej kasy na wędkę. Proszę piszcie opinie jak sprawuje się wasz sprzęt z Jaxona

Ja na sprzęt Jaxona nie narzekam, a trochę go mam, od wędek po kręciołki i różne akcesoria i wgl nie mam z nimi żadnych problemów. Jak się dba o sprzęt to posłuży parę ładnych lat. Pozdrawiam:) (2012/08/21 19:02)

Kamilo

Mam wędkę Jaxona 3 rok, co prawda innej serii, ale mimo wielu negatywnych opinii o tej firmie jest ok. Nie wiem jakie są opinie o tych wędkach, ale i tak poleciłbym Ci poszukać innej. (2012/08/21 19:10)

Kamilo

Krótko mówiąc Jaxon jest ok, ale na kolana nie powala. (2012/08/21 19:11)

u?ytkownik64718

Jeżeli nie masz dużo kasy to polecam wybrac coś z mikado bardzo przyzwoite wędki i dosyc tanie. (2012/08/21 20:02)

Michu14

Jakie modele konkretnie ? Zależy mi aby była możliwie smukła i cieniutka przy blanku ponieważ uwielbiam czuć rybkę. (2012/08/21 20:05)

Michu14

co sądzicie o mikado essential feeling do 13 gram ? będzie fajnie pracować czy jednak ten jaxon lepszy ? nie wiem czy mikado nie jest za sztywna na okonia (2012/08/21 20:23)

Draq

Cześć. Z tego co widzę to masz mniej więcej 120zł złotych na wędkę. Za tą cenę możesz już dostać używany kijek Dragona 2-12g xfine(chodzą po 100-150zł na allegro). Hol okoni takich +30cm to poezja na takim delikatnym kiju. W sprzęt jaxona nie inwestowałbym więcej jak 10zł na akcesoria. Jestem do nich zrażony bublowatym sprzętem jaki nabyłem...(kołowrotek podlodowy, wędki...)

13g to nie jest za sztywno na okonie. Zależy jakie przynęty będziesz używać.

jaxon/mikado (2012/08/21 20:48)

Michu14

bede łowił na obrotówki 0-2 i główki max 6 g (2012/08/21 20:56)

berthold

ja mam 2770cm długi oraz 5-20 gr wyrzut jest to jaxon zander genesis używam go od 12-tu lat i nie zamieniłbym go na żaden inny kupiłem sobie w zeszłym roku shimano i mi nie pasuje jest zbyt sztywny -patykowaty a ten jaxon nie ma śladów użytkowania a przeszedł wszelkie możliwe katorgo i nadal pięknie pracuje czuć  każde puknięcie tylko on nie kosztował mało z tego co pamiętam to dałem za niego 180 zł dwanaście lat temu (2012/08/21 21:33)

Rav

Miałem kiedyś wędzisko spinningowe Jaxona model bodajże Favourite 10-30g 300cm. Po kilku wypadach nad wodę za którymś machnięciem druga sekcja poleciała razem z przynętą (pękła nasada). Na reklamację czekałem kilka miesięcy, w końcu dostałem nową szczytówkę. Kijek trafił do kogoś z rodziny i nie znam jego dalszych losów. Może po prostu miałem wybrakowany egzemplarz. Mam też kołowrotek i inne drobniejsze akcesoria, na które nie mogę narzekać, dają radę.
Pozdrawiam. (2012/08/21 21:40)

berthold

Miałem kiedyś wędzisko spinningowe Jaxona model bodajże Favourite 10-30g 300cm. Po kilku wypadach nad wodę za którymś machnięciem druga sekcja poleciała razem z przynętą (pękła nasada). Na reklamację czekałem kilka miesięcy, w końcu dostałem nową szczytówkę. Kijek trafił do kogoś z rodziny i nie znam jego dalszych losów. Może po prostu miałem wybrakowany egzemplarz. Mam też kołowrotek i inne drobniejsze akcesoria, na które nie mogę narzekać, dają radę.
Pozdrawiam.

ja zawsze gadam ile dasz tyle masz ,,post wyżej pisałem  o wędce jaxona ale ona kosztowała swoje i była i jest  dobra ale jak ktoś da 30 zł za wędką i oczekuje 100 lat użytkowania ......a z drugiej strony tańszych chyba firm już nie ma i na co kogo stać inne firmy tanich nie robią to ludzie nie psioczą ale za spiniola dać 1000 zł to trzeba mieć zryty beret  zdrowo (2012/08/21 22:50)

Rav

Pozdrawiam.

ja zawsze gadam ile dasz tyle masz ,,post wyżej pisałem  o wędce jaxona ale ona kosztowała swoje i była i jest  dobra ale jak ktoś da 30 zł za wędką i oczekuje 100 lat użytkowania ......a z drugiej strony tańszych chyba firm już nie ma i na co kogo stać inne firmy tanich nie robią to ludzie nie psioczą ale za spiniola dać 1000 zł to trzeba mieć zryty beret  zdrowo

Kolego berthold jeśli pijesz do mnie (a cytowanie mojego postu wskazuje na to) to wyobraź sobie, że kijek kosztował 130zł(jakieś trzy lata temu) i nie wymagałem od niego, żeby służył mi 100 lat, ale chociaż dwa sezony. (2012/08/22 22:18)

adamek19969

widzę wiele negatywnych opinii :/ ale nie mam więcej kasy na wędkę. Proszę piszcie opinie jak sprawuje się wasz sprzęt z Jaxona

wędki z jaxona nie są złe. jak sie dba to sie tak ma :) u mnie są ok ! (2012/08/22 22:44)

klu222

Mam kołowrotek Jaxona VX machine do okoniówki Mikado Essential Perch, z nano Barkleya 0,09mm bardzo dobrze współpracuje, dobrze nawija, mam tez stary spining Jaxona Phantom Power Spin 270/ 20-60g, służy mi do cięższego spiningowania, tez nie narzekam, nie jest może finezyjny, ale wykonany solidnie, mam też duży kołowrotek karpiowy z wolnym biegiem, który używam na Wisłę z żyłką 60 , a z plecionką 22 biorę go na dorsze i nie mogę o nim złego słowa powiedzieć, a dostaje w kość od ok 6 lat, mam jeszcze jeden stary kołowrtek Jaxona chyba Atrix lub coś podobna nazwa, chodził mi na spiningu dobrych parę lat i nadal nic się z nim nie dzieje, tak że te produkty które wymieniłem mogę polecić, oczywiście znam też lepsze produkty innych producentów (2012/08/22 23:13)