http://www.na-ryby.com/wedki_jaxon_inspiral_jig_spin.htmlMam ta wędke 240 cw 3-15 Jest to wklejaneczka z ktorej jestem zadowolony wbrew tego co pisza inni o jaxonie mi naprawde dobrze sluzy ten kijek. Lowie nia glownie na paprochy (bocznym i jigiem) Na male wirowki oraz male woblerki spisuje sie swietnie POLECAMPoszperaj po sklepach to znajdziesz ja jeszcze taniej (2011/11/23 19:56)
Mogę polecic kij który uzytkuje o okolo 4 lat a jest nim Konger World Champion Tango 1-10g 2,7m jest to bardzo przyjemna w uzytkowaniu wklejanka dzięki odp czułej szczytówce poczujesz skubniecie nawet najmniejszych okonków ale tez poradzi sobie z przylowem w postaci szczupaka (moj najwiekszy na tym kiju 74cm). } Wędzisko posiada krótki dolnik wrecz kikut który jak dla mnie jest super bo tym kijem generalnie uzywa sie bardzo lekkich przynęt więc wywazenie kija nie jest tak ważne a krótki dolnik pozwala na lepsze operowanie kijem . (2011/11/23 21:36)
Kolego, jeśli potrzebujesz niedrogi kijek na okonka to proponuję Mikado sensei do 12g. Mam ten kijek drugi sezon i jest naprawdę Ok za przyzwoitą kaskę. (2011/11/24 20:38)
Panowie kolega pyta się o kijaszka do 70zł a w tej cenie ciężko będzie coś kupić na okonie o małej gramaturze,a na pewno nie kije węglowe chyba że z wyprzedaży.Jedynie kompozyt z Kongera Carbomaxx Team Spin kijaszek do 10g. Jest całkiem przyzwoity za takie pieniądze (ok.75zł). Drugi to York Eagle Jig do 10g (ok.85zł) tego osobiście nie miałem w ręce ale powinna być lepszy bo z akcją szczytową.Jest na pewno wiele innych firm ale nie jestem na szybko przejrzeć wszystkich ofert. (2011/11/24 23:51)
ja łowiłem kijem 270 cm jeden o gramaturze 5-12gr drugi od 5-21gr i mogę śmiało powiedzieć że ten lżejszy to niezbyt dobrze się spisuje zdecydowanie lepszy jest ten do 21 gr praktycznie ryba nie schodzi z haka idealnie wyczuć każde najmniejsze skubnięcie a łowię na główki max 3 gr a w razie czego na boczny trok idealna a taka delikatna to raczej jako bicz będzie dobra (2011/11/25 11:00)
daiwa megaforce od 3 do 18 lub mikado sensei light spin do do 26 takze i okonie polowie i bez problemu z jakims przylowem koszt okolo 100 ki (2011/11/25 11:35)