Według mnie kijek do drop shota powinien mieć czułą szczytówke, powinno czuć się podczas łowienia każde delikatne branie w dłoni ale powinno je widać także na szczytówce do tego powinien mieć sztywny dolnik ale góra powinna być miękka
według mnie wędka do drop shota nie powinna być wklejanką, niektórzy wędkarze sądzą że na wklejance są bardziej widoczne brania na szczytówce (szczególnie te najmniejsze) jednak używając wklejanki nie jesteśmy w stanie nadać odpowiedniego ruchu przynęcie, szczytówka się ugina i nie jesteśmy w stanie uzyskać pracy odpowiednich drgań
według mnie wędka do drop shota nie powinna być wklejanką, niektórzy wędkarze sądzą że na wklejance są bardziej widoczne brania na szczytówce (szczególnie te najmniejsze) jednak używając wklejanki nie jesteśmy w stanie nadać odpowiedniego ruchu przynęcie, szczytówka się ugina i nie jesteśmy w stanie uzyskać pracy odpowiednich drgań
A moim zdaniem pełnym kijem nie zaprezenujesz przynęty w taki sposób jak wklejanką, przy łowieniu na ds idealnie sprawdza się mięka szczytówka wklejanki,można ładnie zagrać gumą,wprowadzić w mikro ruchy,pobalansować w miejscu nie przeciągając przynęty dalej. Pozdrawiam