Wędziska do połowu na gumy

/ 3 odpowiedzi
Witam poszukuje wędziska do połowu na gumy metodą z opadu . 
Preferencje : 
Będę łowił przeważnie na gumy 7 cm lub 3 calowe na główkach do 20 g max . Poszukuję kija sztywnego podczas prowadzenia przynęty o akcji szczytowej bardzo szybkiej ale pod rybą powoli kładącej się aż do pełnego Parabolika żeby dobrze amortyzował i męczył rybę . Będę łowił zarówno w rzekach jak i zbiornikach zaporowych . Rybą którą najczęściej chciał bym połwiać na tą wędkę jest szczupak i sandacz z przewagą na tego drugiego . Tylko teraz do was pytanie co możecie polecić ,jaki kij o takich właściwościach jak podałem żebym był  niego zadowolony nie przez pierwsze kilka dni a przez wiele sezonów ? Max mogę wydać 350-400 zł 

Proszę o sugestje Pozdrawiam :) 
crizz100

Mikado inazuma flash zander (2014/05/09 01:47)

Tomekoo

Witam poszukuje wędziska do połowu na gumy metodą z opadu . 
Preferencje : 
Będę łowił przeważnie na gumy 7 cm lub 3 calowe na główkach do 20 g max . Poszukuję kija sztywnego podczas prowadzenia przynęty o akcji szczytowej bardzo szybkiej ale pod rybą powoli kładącej się aż do pełnego Parabolika żeby dobrze amortyzował i męczył rybę . Będę łowił zarówno w rzekach jak i zbiornikach zaporowych . Rybą którą najczęściej chciał bym połwiać na tą wędkę jest szczupak i sandacz z przewagą na tego drugiego . Tylko teraz do was pytanie co możecie polecić ,jaki kij o takich właściwościach jak podałem żebym był  niego zadowolony nie przez pierwsze kilka dni a przez wiele sezonów ? Max mogę wydać 350-400 zł 

Proszę o sugestje Pozdrawiam :) 

Robinson Diaflex , mam osobiście chwalę sobie . Akurat wybrałem najcięższą z serii do 50 g i łowię nim sandacze w rzece . Tobie bym polecił do 30 g wyrzutu i był by spoko ;-)Pozdro (2014/05/09 18:09)

Bernard51

Też posiadam Robinsona Diaflex 2,70 m x7-30 g ale ja mało teraz spaceruję po brzegu, biodro dokucza, ale nie narzekam dobry kijek, czuły. (2014/05/15 06:48)