ktoś mi powie? jeżeli wedkuje w ramach PZW w okręgu z którym mój okręg ma podpisaną umowę. To czy w tym okręgu muszę mieć jakieś dodatkowe dokumenty druki itd?. Akwen: Wisła - Karczew
Witam. W moim okręgu jest tak, że jeśli chciałem łowić w sąsiadującym okręgu, a mój okręg ma z nim porozumienie bez żadnych dodatkowych dopłat, to poprostu przy opłacaniu składek w moim okręgu mówie, że chce zezwolenie na ten sąsiadujący i wydają zezwolenie. Czyli z mojego doświadczenia musisz mieć zezwolenie na inny okrąg i musisz mieć to udokumentowane. Pozdrawiam. (2017/08/09 21:26)
Witam. Mnie w kole powiedziano, że mogę normalnie wędkować, i w rejestrze wpisuję tylko to łowisko, że tam jestem. I tak robię, ale na razie nie miałem żadnej kontroli. Pozdrawiam. (2017/08/16 08:40)
ktoś mi powie? jeżeli wedkuje w ramach PZW w okręgu z którym mój okręg ma podpisaną umowę. To czy w tym okręgu muszę mieć jakieś dodatkowe dokumenty druki itd?. Akwen: Wisła - Karczew
Zależy co okręg w porozumieniu wymaga. Wejdź sobie na stronę internetową swojego okręgu tam masz zakładkę porozumienia i będziesz miał szczegółowo wyjaśnione co i jak. Dobrze mieć to wydrukowane bo przy kontroli chłopaki z SSR-u nie zawsze mają pojęcie co robią. (2017/08/16 21:21)
Proszę Kolegów,nie sugerujcie się tym co powiedzą strażnicy SSR.Protokoły z kontroli trafiają do PSR i dopiero PSR podejmuje decyzje o ukaraniu lub nie tego kto złamał przepisy. Każdy Okręg ma swoje wymagania co do obowiązujących dokumentów i podpisując porozumienia o tym informuje.Przy opłacaniu składek skarbnik ma obowiązek poinformowania o wymaganiach innych Okręgów z którymi jest zawarte porozumienie i ewentualnie wydanie stosownych dokumentów. (2017/08/16 23:03)
Pawle, najlepiej wybierz się do swojego macierzystego kola i tam się dopytaj. U mnie w piotrkowskim, dostałem dodatkowe książeczki zezwoleń na te okręgi, które mnie interesowały. (2017/08/17 06:36)
Akwen Wisła-Karczew to okreg mazowiecki. O ile mi wiadomo, okreg mazowiecki nie podpisal 3 rok z rzedu porosumień z żadnym okręgiem. Trzeba więc wykupić zezwolenie. W okręgach które sie porozumiały dostaje się albo odrębne zezwolenia na kazdy z nich, albo jest wspłone zezwolenie na wszystkie okregi. (2017/09/06 19:00)