Zaloguj się do konta

Wędkowanie w stawie

utworzono: 2011/09/27 17:21
adek12

Chcę zarybnić staw, ale ten staw jest niczyj i każdy może przyjść wędkować. Każdy może zabrać wpuszczone przez mnie rybki. Czy można przyzwyczaić ryby do jednej przynęty?

Na przykład wpuszczę karasia i będę sypał na stawie kukurydzę czy on już nie weźmie na białego robaczka ??
[2011-09-27 17:21]

Jaką masz pewność, że ten staw jest "niczyj"? Nie ma w naszym kraju NICZYICH stawów czy łąk. [2011-09-27 17:25]

Tomasz90

kolego ja krótko łowię rybki no ale ty to już przegiąłeś z tym tematem:))))))))))))))))))
[2011-09-27 17:27]

JOPEK1971

Chcę zarybnić staw, ale ten staw jest niczyj i każdy może przyjść wędkować. Każdy może zabrać wpuszczone przez mnie rybki. Czy można przyzwyczaić ryby do jednej przynęty?

Na przykład wpuszczę karasia i będę sypał na stawie kukurydzę czy on już nie weźmie na białego robaczka ?? 

Oczywiście że można przyzwyczaic ryby do danego pokarmu,ale jaki jest sens dorybiac staw w którym łowią inni którzy jak mniemam rybkę jeśc lubią.Każda woda nie posiadająca właściciela należy do skarbu państwa i w takich wodach nie możesz sobie wpuszczac co chcesz,musisz miec pozwolenie.

[2011-09-27 17:28]

adek12

ale ten staw już kiedyś zarybniali bez zgody ale nie wiadomo co stalo sie z tymi rybkami
[2011-09-27 17:30]

Algen

Mam dla ciebie pomysł , Powiadasz ze łowi tam każdy. Z pewnościa nie. tylko grono kilku - kilkunastu wedkarzy. gdy spotkasz kilku krotnie tych samych bywalców przedstaw im pomysł zarybienia i opieke nad stawem, Sam nie wiele osiagniesz, lecz w kilku wiecej :)
[2011-09-27 17:34]

Jeżeli nie jest to Twoja prywatna woda, to nie wolno Ci niczego tam wpuszczać be pozwolenia, poza tym możesz wpuścić tam chore ryby. [2011-09-27 17:36]

JOPEK1971

Jeżeli nie jest to Twoja prywatna woda, to nie wolno Ci niczego tam wpuszczać be pozwolenia, poza tym możesz wpuścić tam chore ryby.

Masz zupełną rację względem wpuszczania ryb z innego zbiornika,choroby ryb dla niektórych nie istnieją,widzą tylko ryby na haczyku ;-) [2011-09-27 17:42]

Tomasz90

Jeżeli nie jest to Twoja prywatna woda, to nie wolno Ci niczego tam wpuszczać be pozwolenia, poza tym możesz wpuścić tam chore ryby.

no kolega jest chyba za bardzo przepisowy ,jeżeli kupi narybek to niech wpuszcza :)przecież podobno jest mało ryb
[2011-09-27 18:03]

JOPEK1971

no kolega jest chyba za bardzo przepisowy ,jeżeli kupi narybek to niech wpuszcza :)przecież podobno jest mało ryb 

Nie ta droga,można wiecej szkody zrobic niż dobrego wpuszczając ryby z innego środowiska.

[2011-09-27 18:16]

Tomasz90

a narybek to skąd jest jak nie z innego środowiska ,ja mówię o kupnie narybku a nie targaniu go z pobliskiej rzeczki
[2011-09-27 18:22]

a narybek to skąd jest jak nie z innego środowiska ,ja mówię o kupnie narybku a nie targaniu go z pobliskiej rzeczki

Jasne, nastolatkowi polecasz KUPNO ryb do zarybienia i na pewno on tylko to miał na myśli. Wyda własne siano na zarybienie jakiejś kałuży dla wszystkich.

[2011-09-27 19:43]