Witam Cię kol. sumiarz...:)
Osobiście byłem dwa razy w Szwecji (wiosna - szczupak, jesień - sandacz) i polecam taką "wycieczkę"...:)
Jedynie, co mogę pomóc, to dać namiary na super przewodnika...:)
(2010/11/16 23:57)A jak tam cenowo jest ? ile pln trzeba by było szykować , powiedzmy na 4 dni
Zawsze możesz zarezerwować samolot kilka miesięcy przed lotem, wyjdzie na prawdę taniutko...:)
Osobiście byłem w Szwecji promem i samolotem i samolot ma tylko jeden plus...:)
Godzinka i na miejscu...:)
Promem płyniesz 19 godz. z Gdańska do Nynashamn (pod Szkotcholmem), ale osobiście wolę tę opcję...:)
Tam, gdzie byłem, to znajomość szwedzkiego/angielskiego jest zbędna...:)
Tomek (przewodnik) Cię wyręczy z tego...:)
Sprzętu też nie trzeba brać, on ma wszystko...:)
Spora łódź + 115 konny silnik - super sprawa...:)
(2010/11/17 13:30)Oferta, cennik, kontakt, relacje, itd., itp., znajdują się na stronie Tomka - http://www.naryby.com/...:)
Gorąco polecam...:)
Połamania na wiosennych metrówach...!:)
(2010/11/17 13:41)Cena promu w 2 strony ze Świnoujścia do Ystad na 2 osoby to nie całe 1000zł (chyba, ze się ceny pozmieniały), zależy jaki masz samochód, w jakiej mieści się kategorii. Dniówka na Szwedzkich łowiskach do 500 koron (200zł), ale to już są naprawdę zadbane i łowne łowiska lecz chyba o takie Ci chodzi. W Szwecji jeśli chodzi o jedzenie jest 2, 3 x droższe niż w Polsce więc zaopatrz się w jedzenie najlepiej w Polsce. Ludzie mówią tam po Szwedzku i Angielsku.
Sprzętu raczej nie wypożyczysz, ale łódkę jak najbardziej cena łódki to też bd do 500 koron na dzień. Szwecja jest droga, ale ma swoje uroki no i piękne ryby.
Pozdrawiam : )
Koszty wędkowania to 150 KR szweckich czyli na polskie jakieś 80 zł. Do tego prom ( trzeba zobaczyć ceny Stena line) i wtedy dalej samochodem.
Koszty wędkowania to 150 KR szweckich czyli na polskie jakieś 80 zł. Do tego prom ( trzeba zobaczyć ceny Stena line) i wtedy dalej samochodem.
a te 150 KR to jest za dzień wędkowania? czy na dłużej? a jaka jest to miejscowość? i czy wybierasz się tam autem?