(2012/09/03 02:10)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
u mnie nie ma tego dziwnego przepisu, który zabrania używania spinningu podczas łowienia inną wędką
u mnie nie ma tego dziwnego przepisu, który zabrania używania spinningu podczas łowienia inną wędką
Jeśli łowisz w Anglii, to być może takiego przepisu nie ma. My, łowiący na wodach PZW powinniśmy respektować RAPR i przepis ten obowiązuje.
Przepis obowiązuje ale takie szczupaki na PZW to historia....Gratuluję pięknych ryb.:)Pozdrawiam.
A u mnie padł sum 234cm,i co? Mam twierdzic ze u mnie rzeka jest pełna ryb?
....może i po ciemku szczupaki rzeczywiście nie największe, ale jak to się mówi, - w nocy wszystko wydaje się dwa razy większe.... Dlatego też, tak jak Wy uwielbiam nocne życie z wędką w ręce ! Pozdrawiam wszystkich ,, NOCNIKÓW "
W wędkarskich nocach wyniki nie są dla mnie najważniejsze,pomimo że rzeka potrafi nocą obdarzyć hojnie.Niesamowity jest o tej porze kontakt z przyrodą.Nie uwierzą wędkarze z zorganizowanych głośnych grup że można dotknąć ręką sarny czy mieć na wyciągnięcie ręki bobra lub wydrę,a i dużo więcej.
Oczywiście hol dużej ryby po omacku niezapomniany.:)
Ja podczas nocnych zasiadek staram się być od bobra jak najdalej, a o pogłaskaniu go nawet nie wspominam.
Takie wędkowanie skończyło by się niechybnie powrotem do domu o kiju.
Jeśli łowisz w Anglii, to być może takiego przepisu nie ma. My, łowiący na wodach PZW powinniśmy respektować RAPR i przepis ten obowiązuje.
Przepis obowiązuje ale takie szczupaki na PZW to historia....Gratuluję pięknych ryb.:)Pozdrawiam.
(2012/09/04 19:27)
Krzychu, czy masz jakikolwiek wpływ na zarybienia "swojej"rzeki ?
Bo ja już chyba nie mam. Prosiłem o sandacza to zarybili Łynę dwa razy sumem.
Nie mam już siły na jajogłowych i rezygnuję...
(2012/09/05 13:29)Krzychu, czy masz jakikolwiek wpływ na zarybienia "swojej"rzeki ?
Bo ja już chyba nie mam. Prosiłem o sandacza to zarybili Łynę dwa razy sumem.
Nie mam już siły na jajogłowych i rezygnuję...
Nie mam Mirku ja ani ludzie którzy tą rzekę znają od dziesięcioleci,jaj rybostan i tak dalej.Zarybia gość z odległego miasta który tej rzeki nażywo pewnie nawet nie widział.Podstawowa komórka PZW czyli tzw.koło może co najwyżej raz w roku zebranie zrobić (tylko nie wiem po co?).:)
Żeby ktoś się mógł kawą, herbata i ciastkami popisać ;)