A ja mam karpiówki dwu częściowe i nie mam ich dość ;-)
Oczywiście jest to sposób wygodny. I na tym powinno się zakończyć rozważania o takich wędkach. Najprościej to idź do sklepu wędkarskiego i poproś o demonstrację takiej wędki.Sądzę, że wielu wędkarzy używa tego typu sprzętu i zaraz coś Ci powiedzą.Na pewno nadadzą się na grunt i na żywca. W tym wypadku każdy opis jaki by nie był nie będzie zbyt odkrywczy. To w sumie mocny kij za niewielkie pieniądze.
JK
Witam!
Mam dość feeder-ów, karpiówek i innych wędzisk składanych z trzech elementów, coś poszło do przodu a mi się marzy by tak jak za młodu pojechać z dwoma teleskopami nad wodę i łowić na doczepiane sygnalizatory. W sklepie zobaczyłem wędki typu Tele carp i mnie olśniło prostota w rozkładaniu i małe rozmiary w transporcie. Czy ktoś ma takie wędki i czy zdają egzamin na ciężki grunt żywca itd. wstawiam link z przykładowym wędziskiemhttp://allegro.pl/solidna-wedka-konger-maxer-tele-carp-390-3lbs-i5144018555.html
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
A ja mam karpiówki dwu częściowe i nie mam ich dość ;-)
Oczywiście jest to sposób wygodny. I na tym powinno się zakończyć rozważania o takich wędkach. Najprościej to idź do sklepu wędkarskiego i poproś o demonstrację takiej wędki.Sądzę, że wielu wędkarzy używa tego typu sprzętu i zaraz coś Ci powiedzą.Na pewno nadadzą się na grunt i na żywca. W tym wypadku każdy opis jaki by nie był nie będzie zbyt odkrywczy. To w sumie mocny kij za niewielkie pieniądze.
JK
Dobrze Janusz prawi.Tez mam wędki 2 i 3 składowe.I niż zamienionym.Teleskop wygodny aczkolwiek w czystej teorii posiada 2 razy więcej miejsc newralgicznych.Czy wygoda kosztem wytrzymałości i żywotności ???Dla mnie nie :)
Ps. No ale ja jestem dziwny człowiek :)