Witam, mam zamiar dokonać zakupu wędki spinningowej do łowienia szczupaków/sandaczy z łódki, z zastrzeżeniem że będę stosował do tego gumowych przynęt oraz plecionki. Mój budżet: 600-700zł. Posiadacie jakieś sprawdzone modele?
W takiej kwocie i uniwersał na łódke to polecam np. pro guide od dragona lub starą serię guide select . Mam z 2 reki nie pamiętam już ile czasu chyba z 7-8lat serie guide select 213cm do 28gr i naprawde dobry kijek na sandacza i szczupaka ( ten C.W. niedoszacowany jest myślę że kończy się na 40gr)..W zeszłym roku kupiłem nowa serię pro guide 228cm do 42gr. Fajnie wykonany mocarny kij i jedyną wadę jaką zauważyłem to ma za krótki dolnik...Jak byś się zdecydował na któryś z tych kijów pamiętaj że są to x-fasty i na zwykłej główce jigowej na 90% szczupak ci zejdzie ..Trzeba dozbrajać każdą przynętę pod szczupłego w kotwiczkę .Na sandacza nie ma znaczenia ..Nie robię tu reklamy i nie mam nic wspólnego z tą firmą ..Po prostu uważam że są dobre i w miare uniwersalne bo i pojerkować się nimi da:) .Są bardzo czułe na niemrawe puknięcia co idzie docenić zwłaszcza jesienią..Pozdrawiam.. (2019/05/01 19:08)