Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
WłaśnieÂÂÂÂ dlatego jeszcze go nie kupiłem wolę walczyć z rybą wszędzie słyszałem że ten kij potrafi sam wyciągnąć rybę ale jak dla mnie mało z tego przyjemnościA zastanowiłeś się choć przez chwilę ile "przyjemności" ma z tego ryba ? I zdecydowanie wolałaby aby ta "przyjemność" była możliwie najkrótsza ? Ponadto jest masą wątków na ten temat !!! Kiedy zaczniecie pisać w już zaczętych ? Czy zdajesz sobie sprawę, że oprócz dragona i okumy są i inne wędziska i marki ? Czy prostu to twoje jedyne typy ? (2018/07/23 00:12)
Okuma Black Rock to dobra i sprawdzona konstrukcja. Możes śmiało kupić.Potwierdzam. Mam Okumę casta 10-35g, obsluguje przynęty od 7 do 40g, bardzo mocne wędzisko. Moja Pani ma jednoskładowy spinning 3-18g, ostatnio wyjęła nim bez problemów 72cm szczupaka, wędzisko nawet ni jęknęło. Seria warta swoich cen.
A powiedz mi jak ona sie zachowuje pod glowka 5g i gumami do 10 cmNie wiem o którą wędkę pytasz, ale jeśli chodzi o ten jednoskład 3-18g, to doskonale radzi sobie z przynętami już od 2,5g, ale jak słusznie zauważył @erykom, opda na główce 5g totak trochęscience fiction, chyba że łowisko ma 0,5-1m głębokości, ale to też żaden komfort.
Opad jest dobrze czuc przy tak wysokim cw