Witam, Panowie mam pytanie odnośnie sprzętu karpiowego w/w czy warty jest kupna mam go w cenie 145zł .może ktoś z was go posiada i coś powie na jego temat?
Wydaje się być mocnym kijem, ale w ręku nie miałem, wiec się nie wypowiem.
Wypowiem się i może zaproponuje inny kij - Jaxon Grand Virtuoso. Kij o parametrach 3,6m i 3,5lbs mam drugi rok. Wszak gigantów na niego nie złapałem, ale kij kupiłem po namowach kolegi, z którym często lowie i który takich 2 używa juz od czasu pojawienia się serii. Wykonanie bardzo dobre. Przelot szybkie i mocne. Uczwyt kolowrotka piękny i mocny. Może warto dołożyć i poszukać. Jaxon ma teraz serię Monolith. Niby coś podobnego, ale czy ja wiem.
Dodam jeszcze, że tym Jaxonem miałem niezły motyw... zarzucając zestaw z kulką zaczepienia za wiaderko 1 litrowe stojące za mną i wypełnione w 3/4 namoczonym pelletem. Oczywiście przy zarzucić całe wiadro śmignęło mi nad glowa i wpadlo do wody kilka metrow od brzegu. Zestaw uratowała mocna żyłka, dobrze ustawiony hamulec i trochę szczęścia. Ale.... jakby nie było... wiadro z pelletem swoje warzywo i kij nawet nie zajeczał ;)
Mam co do niego 150% pewności. Inny kolega bardzo ceni sobie Dragona i chyba tez pomyślę o tym przy zakupie drugiego kija, jeśli takiego Jaxona nie znajdę.
Aha. Dla mnie kije muszą być sztywne. Mam karpiowka, tylko nie pamiętam firmy, która ma parabolę i jest zbyt miękka, wiec chce zmienić. (2016/02/20 07:14)