http://www.wedkarski.com/wedki/2518-wedka-lexus-sapphire-spin-mikado.html#
model WA223-240
http://www.wedkarski.com/wedki/10214-wedka-variant-pro-texa-micro-spin-jaxon.html
model WJ-RAX24008
hej.
no właśnie wszystko zależy ile chcesz wydać na kija.ja z mojej strony mogę polecić ci dwa modele jakimi łowie.pierwszy z nich to savage gear parabellum spin 2,79 cw.3-16 g. zalety:świetna ,akcja,jak siądzie to żaden nie spada (prawie;),wykonanie i komponenty super.wady to trochę za długa rękojeść jak dlamnie i cena,chociaz ja ustrzeliłem za niecałe 290 pln. drugi kijek to konger wrx world champion impuls 2,7m do 18cw.kijek tanszy (ok240pln) i sztywniejszy.mniejsze kropki potrafią spadac ale jak walnie cos większego to tez ładnie trzyma.obydwa sa dobre pod mniejsze wirówki (00,0,1)konger dobrze tez obsłuży rozm.2.wobki do 5 cm daja rade.takie moje spostrzeżenia.
w pzreszłości jak kupowałem kije i miałem tyle i tyle do wydania to wolałem poczekać z miesiąc i dołozyc ciutke więcej i kupic cos upatrzonego.ale wiadomo jak jest,jaki budżet to takie wybory.nic nie zastapi możliwości pomacania w sklepie.
co do catany to kiedyś się zastanawiałem nad nim,fajny wybor w tym przedziale.
pozdro
(2015/06/18 18:21)http://www.wedkarski.com/wedki/2518-wedka-lexus-sapphire-spin-mikado.html#
model WA223-240
http://www.wedkarski.com/wedki/10214-wedka-variant-pro-texa-micro-spin-jaxon.html
model WJ-RAX24008
Jak można polecać wklejki na pstrąga. Masakra!!!
Kij na pstrągi musi być bardzo lekki,cw.góra 12 g.dł.kija od 210 do 245 cm.Ja łowię na takich ultra lekkich kijkach i wiem jaka jest różnica.Serdecznie pozdrawiam.
Jak można polecać wklejki na pstrąga. Masakra!!!
A można...Polecam dragonowskie millenium,piekielnie dobre kije,sam ich uzywam od początku wdrożenia tej serii,teraz jadę perchem 18g,245 bodajże.Lekka,czuła konstrukcja,szybkie w zacięciu,potężny zapas mocy,radzi sobie świetnie z 25cm podlotkiem jak i 4 kg bestią:) Uniwersalne,ja moim aktualnie koszę szczupaki,nie szczupaczki-szczupaki z 1 na przedzie,-takie moje zboczenie,lubię czuć wszystko a tylko czuły,lekki kij da frajdę z każdej ryby.Ktoś wyzej poleca ci shimanowską catanę-to strzał w kolano,paraboliki nie nadają sie do pstragowania,za wolne,za miękkie,nieczułe badyle .
Wiem co mówię,spinning to moje zboczenie od ponad 20 lat a potok to mój nr 1 przez pół roku,potem palmę oddaje esoxowi.Wleż w moją galerię,na połowie zdjęć gdzies w tle wala się dragon,a ja mam co fotografować oj mam:)
Synku-sądząc po nicku to spinninguję dłużej niż ty zyjesz:) W zeszłym tylko tygodniu zapomniałem więcej na ten temat niż Ty przyswoisz do końca zycia...Wędka którą łowisz to indywidualna sprawa każdego wędkarza,gdy zamkniesz oczy trzymając ją w ręku musisz czuć wszystko...Jest narzędziem które ci leży i odwalasz kawał dobrej roboty albo nie,i nieważne co mówią prospekty czy enta strona w necie sponsorowana przez firmę x.Kadra powiadasz? dobre....:) oni łowić będą na to co dostaną od aktualnego sponsora,jeśli będą to kije od szczotki to też zabierzesz mamie miotłę? Cofnij się nieco w tył bo zacząłeś od złego momentu przygodę z wedkarstwem,złą drogą podażasz niestety,pogubiłeś się .Odsyłam do Wyganowskiego,Choynowskiego do artów Jacka Jóżwiaka,oni piszą co jak i czym i przedewszystkim dlaczego,ty tylko cytujesz banalne opisy producentów sprzetu nie wdając się nawet w szczegóły dlaczego tak jest...
Piszesz że łowie na rybnych wodach...dobre:) nie ma co:) zapraszam do mnie,pokaż mi jak się tu łowi....Moje efekty a widzisz ich tylko promil mój drogi to efekt doświadczenia,nauki i umiejetności połączenia tych dwóch rzeczy,plus pasja którą mam w sercu,doświadczenie zaś mówi dobitnie-wędka musi być przedłużeniem wędki,musisz nią czuć wszystko co dzieje się z przynetą,jak skrzydełko muska kamienny blat,jak ogon rippera bije na boki czy ślizg soft4playa...Mi to wszystko dała własnie wklejka,odnalazłem sie w tych kijach a szukałem długo,pozwól koledze spróbować,może on też je polubi? Dedykację kija zrobił ktos kto cie nie zna,nie wie jak łowisz,gdzie i na co,jakim jesteś człowiekiem,olej go-znajdż coś pod siebie,coś co ci leży.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Po jakiego grzyba dajesz fotke szczupaka w wątku o kiju pstrągowym?
(2015/06/22 08:29)
Po jakiego grzyba dajesz fotke szczupaka w wątku o kiju pstrągowym?
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.