Wędka Konger Tiger Cross Maxx 270 3-18g

/ 6 odpowiedzi
Witam wszystkich,ja z pytaniem czy ktoś używał tej wędki ? Moje łowiska to głownie stawy jak i Wisła,szukam czegoś co wazy max 180 g,a mam ograniczone pieniądze(max.120zł). Przynęty to głównie obrotówki,wahadłówki i rożnego rodzaju kopyta jak i twistery ,ryby które mam zamiar łowić to okonie ale czasami może się zdarzyć przyłów w postaci szczupaka czy sandacza i czy ta wędka da radę ?

Pozdrawiam ;)
ryukon1975

Mam spinning Cormoran Black Star CM 2,7 m 3-18 g.Może inna marka ale cw. ten sam więc różnica niewielka chyba że inna akcja.Kupiłem go z przeznaczeniem na cięższe łowienie klenio - jazi.Bez problemu sobie radził w rzece, uważam więc że z okoniami tez kij o takim cw.bez problemu da radę. (2011/12/07 15:35)

ryukon1975

Kolega Obcy jak dobrze pamiętam ma taki kij więc może odpowiedzieć dokładnie. (2011/12/07 15:59)

hapten

Witam. Ja mam taki kijek i powiem Ci, że jestem bardzo zadowolony. Świetnie się sprawdza przy łowieniu małymi blaszkami (na klenie i jazie ) boczny trok. Nawet ostatnio łowiłem na Wiśle na twistery z główkami 20g i tez dawał rade. Fajny uniwersalny kijek. Kiedyś nawet miałem na nim sumika ok 12-15 kg i nie zawiódł:) (zawiodły kije w wodzie i tam został hehe) Tak jak się pytasz: na okonia jest super, szczupaczki tez wyciągniesz bez problemu na ustawionym hamulcu na kołowrotku. To jest mój drugi taki identyczny kijek bo w pierwszym złamałem szczytówke w samochodzie niestety:/  polecam naprawdę. (2011/12/07 18:56)

Banisher10

Dzięki koledzy za pomoc ;) Teraz jestem już zdecydowany na zakup ! ;)

Pozdrawiam. (2011/12/08 06:09)

aviva

a do tej wędki to jaki kołowrotek proponujecie ? (2013/02/09 20:09)