Zaloguj się do konta

Wędka Jaxon Perseus Spin 270/30

utworzono: 2013/10/27 08:36
BenekPL

Co sądzicie o wędzisku Jaxon Peresus spin 270/30? Jest godna poswiecenia uwagi? jak sie wam sprawuje?
[2013-10-27 08:36]

Znajomy posiadał tego kija- w ciągu roku 3 razy złamany. Kupili sobie we dwójkę dwa takie patyki i ten drugi też się straszliwie łamał. Sam kij dość cięty, sztywny, natomiast ze względu na kruchość( raczej niemożliwe że 2 te same patyki przez przypadek się złamały) nie polecam [2013-10-27 16:46]

barrakuda81

Mam ten kij i wprawdzie rzadko z niego korzystam to czasem odkładam inne patyki i łowię nim szczupaki na lekkie przynety.Kiedys łowiłem nim nawet bolenie w Wisle i był to mój podstawowy kij.Absolutnie nie jest sztywny tzn nie w porównaniu z sandaczowym kijem.Akcja tez żadna tam szczytowa raczej półparaboliczna ( dlatego  lubie nim łowic szczupaki ).Kawał solidnego skurczybyka na średnie ryby.Łamie się? - życze powodzenia...Miałem na tym kiju już nawet jako przyłów parę niezłych sumów i gnie sie wtedy az po rekojeść choć zdecydowanie nie jest na takie ryby.Kij b.solidny a wiem co mówie bo pare lat go już uzywałem.Nie jest może szczytem finezji ale to dobre narzędzie.Jesli jednak oczekujesz akcji szczytowej to wybierz cos innego bo to kij bardziej spolegliwy w dolniku za to pod rybą pracuje b.fajnie. [2013-10-27 16:59]

BenekPL

Nadal jestem niezdycedowany, może wiecej opini? ;)
[2013-10-30 08:07]

barrakuda81

Napisz do czego głównie ma kij słuzyć tj. jaka ryba,przynęta ,woda oraz czego oczekujesz i do jakiej kwoty a moze uda sie naprowadzic ciebie na jakąś inna propozycje jesli ta nie bedzie odpowiednia.Perseusem łowiłem na wiele sposobów ladnych pare lat temu wiec o tym kiju wiele moge powiedziec.Jak dasz namiar na co ma byc itd. to powiem ci czy w mojej ocenie sie do tego nada. [2013-10-30 08:51]

rafalg1

kij starej seri , sporo sie ich lamalo,  kij ciezki i sztywny jak na swoje parametry nie polecam jeszcze z jednej przyczyny mozesz miec problem z serwisem od ponad dwoch sezonow jest on wycofany z oferty jaxona choc dostepny jeszcze na rynku poniewaz nie wszyscy zdolali sie z niego wysprzedac . nie wiem na ile ktos go wycenil ale jego cena szacowala sie na poziomie ok 120 zl dzis nie dalbym wiecej za niego niz ok 60 zl  .za cene w granicy 120 kupisz lepszego Mistralla [2013-11-01 17:39]

pawelex89

Powiem Ci, że zaciekawiło mnie to iż za wszelka cenę mi chcieli go wcisnąć w wędkarskim jak chodziłem za spiningiem, a to o czymś świadczy. 129 zł chcieli za niego. [2013-12-16 12:50]

barrakuda81

Nie mozna ufac sprzedawcom...Za tyle to nie warto.W tej cenie konkurencja już jest daleko z przodu z nowszymi modelami.Tak skurczybyki robią że próbuja opychac za wszelka cene to co nie poszo wczesniej.Nie daj sie zbajerowac.Zawsze trzeba miec swój rozum i swoje zdanie. [2013-12-16 17:18]

zibik33

Może nie do końca w temacie ale mam Perseusa 310/180 i też pekła szczytówka po "uderzeniu" zielska zawieszonego na żyłce. Lekko byłem zawiedziony tym faktem, dobrze że było to jakieś 2 cm więc dało się powtórnie  wkleić przelotkę szczytową. Wędka bardzo lekka, wytrzymała
 ( hol )ale krucha. Drugi raz bym nie kupił mimo że kosztowała mnie w promocji 90 zł.
[2013-12-16 21:25]