Wędka Jaxon Cantara Carp-jakie opinie?

/ 14 odpowiedzi
Co sądzicie o wędzisku Jaxon Cantara Carp?
u?ytkownik116198

Poczytaj sobie fora karpiowe albo ogolno wedkarskie jakies np tu o firmie Jaxon. Stanowczo nie i odradzam szczerze. Sam mam niemile wspomnienia jeszcze z poczatku lat 90 tych ale teraz widze ze jest jeszcze gorzej. (2012/07/31 14:33)

trebor123

Ja także odradzam. Badziew. Po jednym sezonie wszystkie ( 4 ) wędki wymieniłem tej firmy. polecam shimano alivio (2012/07/31 19:40)

kazkonger

Ja też zgadzam się z postami powyżej, gdyż gdy zaczynałem wędkować kupiłem sobie wędkę jaxon adventure. Tragedia !!! Po 2 miesiącach złamała mi się pzry zacięciu i o dziwo na haczyku była zaczepiona płotka 15 cm !!! Zupełnie odradzam kupna wędek tej firmy.

(2012/07/31 20:36)

piotras1237

Nie polecam tej wędki miałem spining z tej seri i rozwalił się po paru miesiącach.Ogólnie Jaxon to syf i strata pieniędzy. (2012/08/02 08:24)

maniu1961

hmmm. w nie tak odległej przeszłości koledzy wędkarze potrafili łowić rybki na zwykłą leszczynkę , co majętniejszy bawił się bambusem ,  szczytem było posiadanie Czechosłowackiej ( był kiedyś taki kraj) Sonki , żyłki , oczywiście Stilon Gorzów !!!! ehhhhh a teraz wybrzydzanie, wymądrzanie się.  a moim zdaniem powinno być tak : każdy niech bawi się nad wodą sprzętem na jaki go stać , rybę naprawdę nie interesuje co wędkarz trzyma w ręku !!!!  pozdrawiam (2012/08/02 17:13)

GraTeFul3

ja mam cantarę i łowię jak się ciągnie na chama to zaś kij pęka a nie że jaxon to tandeta nie mówię o tych kołowrotkach do d...  (2012/08/02 18:11)

pho

hmmm. w nie tak odległej przeszłości koledzy wędkarze potrafili łowić rybki na zwykłą leszczynkę , co majętniejszy bawił się bambusem ,  szczytem było posiadanie Czechosłowackiej ( był kiedyś taki kraj) Sonki , żyłki , oczywiście Stilon Gorzów !!!! ehhhhh a teraz wybrzydzanie, wymądrzanie się.  a moim zdaniem powinno być tak : każdy niech bawi się nad wodą sprzętem na jaki go stać , rybę naprawdę nie interesuje co wędkarz trzyma w ręku !!!!  pozdrawiam

Chodzi głównie o to, że skoro za taką samą kwotę można mieć sprzęt troszkę lepszy, bardziej wytrzymały, mniej awaryjny itp. To jednak warto rozważyć inne propozycje. A nie pisać, że kiedyś to łowiono na leszczynę, kiedyś jeżdżono fiatem 126p a teraz? Są bardziej komfortowe i user friendly auta.

W podobnych cenach do tego jaxona jest konger carbomaxx Carp, przyjrzyj się jemu. Według mnie bardziej się opłaca niż ten jaxon.
(2012/08/02 18:24)

MonsterFishPolska

Ja niedawno ją kupiłem i jestem z niej zadowolony, jet to moja pierwsza karpiówka, wygląda dobrze, w miarę dobrze się sprawuje. Więc jak za tą cenę jest ok. (2013/11/03 16:29)

zbyszek73

ja się cieszę że jaxon ma taką opinie jak dla mnie dobre wędki mam i mnie nie zawiodły ostatni zakup to red carp z przeznaczeniem na żywca inne firmy taka sama chińszczyzna jak jaxon   (2013/11/03 18:19)

RuchPalikota2

mam odległościówkę cantara -gówno...mam spinning cantara - super !!!kołowrotek red carp- ok.podlodówka- gówno...spławiki- gówno...haczyki jaxon sumato- super ostre!Więc sam popatrz i oceń sobie... jaxon to jest średnia półka co do wędkarstwa... za to ma fajne krzesełka i osprzęt bo mam trochę tego... :P (2013/11/04 14:23)

kubadydo

Polecam Firmę jaxon wędki są bez zastrzeżeń  kołowrotki chodżą płynnie i precyzyjnie.Mam już 2 wędki i 2 kołowrotki i jestem z nich bardzo zadowolony a co do łamliwości przetrwały kilkanaście karpiowych odjazdów oraz hol metrowego szczupaka i jeszcze są w nie naruszonym stanie.Ale jak się dba tak się ma :)   (2013/12/04 18:26)

koper951

mam parę wędek jaxon. tylko starych serii (2003-20050 np.spining adwenture. jest bardzo dobry tylko że ta firma zeszła na psy i teraz produkują szajs (2013/12/04 18:35)

SpeeQ

Ja używam kołowrotków i wędek z Jaxona od ponad 2 lat.Nigdy nie miałem problemów z wędkami i kołowrotkami wszystko chodzi płynnie, nic nie trzeszczy.Łowie przeważnie karpie ale też od czasu do czasu na żywca.Jestem zadowolony z tej firmy za takie małe pieniądze dobry sprzęt GORĄCO POLECAM TO FIRME. (2013/12/06 21:52)